Pusztító árvíz az országban – Bakonycsernyét sem kímélte az özönvízszerű áradás

Létrehozás: 2010. május 24., 20:56 Legutolsó módosítás: 2010. május 24., 21:12

Bakonycsernye – Amint arról már az országos lapok is hírt adtak, az özönvízszerű áradások több hazai településünk közül a 3300 lakosú Bakonycsernyét sem kímélték meg. Szöveg: Szarka István. Fotó: Nagy Gábor

 
 

A folyamatos védekezésből a rendőrség, a polgárőrség és a katasztrófavédelem munkatársai segítségével a falu lakossága derekasan kivette részét. A legkritikusabb hétfői napon fogva tartottakat vezényeltek a védelmi munkálatokhoz.

E napon a katasztrófavédelmi bizottság, tanítási szünetet rendelt el, hogy a megáradt patakok el ne sodorják a felügyelet nélkül kíváncsiskodó gyermekeket. A legjobban veszélyeztetett házból egy családot menekítettek ki. Az összefogás, a megfeszített küzdelem és a körültekintő intézkedések eredményeként személyi sérülés nem történt. Az ár elvonultával jelentős a fertőzésveszély. Az elöntött konyhák és raktárhelységek valamint a szennyvíztől elöntött udvarok fertőtlenítését haladéktalanul megkezdték.       

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet e munkában nyújtott hatékony segítséget és a legjobban károsult 40 családhoz juttatta el fertőtlenítő és takarító szereket tartalmazó csomagjait.

A csomagok összeállításában az evangélikus gyülekezet Élő Kövek Alapítványának önkéntesei, a kiosztásukban a település önkormányzata és az evangélikus gyülekezet vett részt 2010. május 21-én.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben