Kenguru – Ha nem megy a busz, ki visz el?

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2010. január 12., 10:51 Legutolsó módosítás: 2010. január 12., 10:52

Kedd nulla órától sztrájkolnak a BKV szakszervezetei, mert az utolsó, hétfő esti megbeszélésen sem született megállapodás a kollektív szerződésről. Sokan próba szerencse alapon állnak ki a megállókba, hátha jön a busz. Aztán persze jön egy félórás fagyoskodás és vagy visszafordulnak, vagy ha valaki megszánja őket, társulnak hozzá. Az emberek azonban mintha jobban odafigyelnének egymásra, még akkor sem vitatkoznak, amikor fél órát kell várni a buszra. Kedélyes társalgás folyik a megállókban, persze a legtöbbször a sztrájkról. Több a biciklis, sokan gyalogolnak, akik megtehetik autóba ültek. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Folytatás a szerkesztői blogban: ITT.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

BKV,sztrájk

Elküldte Szabó-Pap Gabriella idő 2010. január 12., 18:45
Azt hiszem, több megértéssel kellene kezelnünk a BKV-sok sztrájkját. Aki a részletekre is odafigyel, az tudja, hogy nem béremelésről van szó, hanem arról, hogy a béren kívüli juttatásokat és a munkafeltételeket a munkáltató olyan előnytelenül akarja megváltoztatni, ami komoly veszteséget okoz a munkavállalóknak. Nem azokon kell spórolni, akiken emberéletek ezrei, milliós értékek biztonságos használata múlik. A BKV kifizetési botrányainak árát ne azok fizessék meg, akik a tényleges szolgálatot ellátják, akik keményen megdolgoznak a fizetésükért. Persze, hogy kellemetlen nekünk, utasoknak, de keresztény ember együttérzéssel van a nehézségekkel küszködőkkel. Nem tart, nem tarthat sokáig a sztrájk, ki fogjuk bírni. (Én gyalog járok, nincs autóm.)

Ami az egymás segítését, az autókapacitás megosztását illeti, valóban lenne mit tanulnunk a külföldiektől. Sajnos, ugyanakkor számolni kell, különösen a fiatal nők és a gyermekek esetében a biztonsági kockázatokkal is. Egy ismeretlen ember kocsijába nem sokan mernének beszállni a mai Magyarországon... nem csoda. De az ismerősök tényleg összefoghatnának!

Tolerancia

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2010. január 13., 09:17
Szia Gabi!
Azért a tolerancia is kétoldalú. Nekem nem kettő forintba kerül a teljesáru felnőtt bérlet, amit most gyakorlatilag nem tudok használni semmire, pedig kellene mennem a városba... És ezzel több százezren vannak így!
Ehelyett hallgatom, hogy mások hogyan harcolnak, meglehetősen keresztényietlen módon, azaz úgy, hogy több százezer ember életét bénítják meg.
Írásom célja az emberi összefogásra való felhívás lett volna, hogy legalább mi segítsük egymást ebben a kétségbeejtő helyzetben. De nem a BKV vállveregetése, hanem a környezetünkben élők segítése.
Ma egyébként kora reggel óta olyan dugó és közlekedési káosz van a Kőrösi Csoma úton a X. kerületben (szűkebb környezetemben), hogy kifejezetten szmogriadóra hajaz. Környezeti károsodás éri a fővárost, ha ez így folytatódik! Ez is egy szempont, de ez senkit nem érdekel! Pedig kellene!