Isten teremtési rendjét nem lehet felülírni – Szakított egymással a meleg pingvin pár

Létrehozás: 2009. július 23., 17:35 Legutolsó módosítás: 2009. július 24., 20:30

A San Francisco-i állatkert két meleg pingvine, Harry és Pepper hatévnyi együttélés után szakított egymással. Harry most egy Linda nevű nőstény pingvinnel él, akivel nemsokára közös utódaik is születnek. Kaliforniai keresztény szervezetek, több egyház is hősként ünnepli Harryt, a meleg pingvint. Pontosabban a volt meleg pingvint. A helyi meleg szervezetek viszont tiltakoznak: Harry szerintük hazugságban él, és biztosak benne, hogy nem vált hirtelen heteroszexuálissá. Bolla Zsuzsanna írása.

Isten teremtési rendjét nem lehet felülírni – Szakított egymással a meleg pingvin pár

Az új pár: Harry és Linda

Harry jó ideje a San Francisco-i állatkert legnagyobb sztárja. A pingvin még 2003-ban azzal hívta fel magára a nyilvánosság figyelmét, hogy összeállt egy másik hím pingvinnel. A két Magellán-pingvin először csak jó barát volt, aztán gondozóik megrökönyödésére párzani kezdtek, majd közös fészket építettek.  

Anthony Brown, az állatkert egyik gondozója az AFP-nek elmondta: „A két hím egyáltalán nem törődött a körülöttük forgolódó nőtényekkel. Tökéletesen boldognak tűntek együtt. Mi több, az elmúlt évben még egy örökbe fogadott tojást is kiköltöttek, majd a fiókát együtt nevelték fel, példás szülőként.”

Boldogságuk azonban nemrégiben véget ért, nem nehéz kitalálni, miért. Igen, egy nő miatt... Megjelent ugyanis a kifutón Linda, aki bár korábban boldog párkapcsolatban élt egy fiatal pingvinfiúval, pár éve mégis egy másik pingvin kedvéért otthagyta párját, de aztán az új partner, Fig idős kora miatt nemrégiben elhunyt.

„Bocsánat, hogy ennyire személyesen beszélek a történetről, és antropomorfizálok, de valójában ez az emberi partnerkapcsolatokra is nagyon jellemző pingvin-történet – mondta Brown. – Linda egy igazi „bombanőnek” számíthat a pingvinek között és nem az a típus, aki sokáig bánkódna egyedül. Egy ideje megfigyeltük, hogy sok időt töltött Harry társaságában, szó szerint behálózta őt. Aztán Harry egyik nap megzavarodott, hazament Pepperhez, összeveszett vele, és szabályosan kiadta az útját. A megcsalt fiúpingvin ugyan egy ideig minden eszközzel küzdött szerelméért, de amikor már a tollak is röpködtek, közbeléptünk. Az új párt egy másik ketrecbe menekítettük a megcsalt és dühöngő hím elől.”

„Lindának két fészke is van – veszi át a szót egy másik gondozó, Herrison Edell. – A pingvineknél fontos az ingatlan, így Harryt „anyagiak” is motiválták a döntésben.”

A heteróvá vált pingvint a kaliforniai keresztény szervezetek most valóságos hősként ünneplik, aki képes volt arra, hogy megváltozzon és a jó, az Istennek tetsző útra térjen. A OneNewsNow.com internetes oldal szerint Harry története bizonyíték arra, hogy Isten minden teremtménye számára igaz szerelem csak férfi és nő között létezik.

„Harry rájött arra, hogy az igazi társa nem hasonló nemű párjában keresendő és volt bátorsága ahhoz, hogy korábbi bűnös kapcsolatát elhagyja és újra Isten teremtett rendjének megfelelően éljen” – írják és ezzel mi is egyetérthetünk.

No, emiatt viszont vérben forgó szemekkel tiltakoznak a helyi meleg szervezetek, mondván: egy madár „megtéréséből” semmiképpen nem vezethető le, hogy ők bűnös kapcsolatban élnek. De meglehetősen ellentmondásos érveléssel támasztják alá érvelésüket:

„Nincsen volt meleg orientáció. A szexuális orientáció ilyen irányú megváltozásáról írni diszkriminatív és elfogadhatatlan. Harry egyelőre hazugságban él és megpróbálja magával is elhitetni azt, hogy nem meleg” – állítja Wayne Besen, meleg aktivista, aki azonban arra a kérdésre, hogy vajon egy heteroszexuális pingvinből lehet-e meleg, már árnyaltabban fogalmazza meg válaszát:

„Heteróból biztosan lehet valaki meleg, hiszen ez általában így is történik. De ez nem jelenti azt, hogy akkor visszafelé is van út. Ha valaki egyszer meleg lett, az meleg is. Visszatáncolás nincsen. Csak az amerikaiak homofóbiája diktálja azt, hogy valaki visszatáncolhat. A Magellán-pingvineknél egyébként is tudósok bebizonyították, hogy nem ritka a meleg párkaptcsolat, amit egy génjük okoz (The Gay Penguin Gene – GPG). Egy gént pedig nem lehet megváltoztatni, így Harry is vissza fog térni meleg párjához.”

Harrynek és Lindának már úton vannak az utódai, tojásokat raktak, úgyhogy nem tűnik valósnak a remény arra, hogy Harry elhagyja új társát. Pepper rajongói viszont szomorúak: drukkolnak a pingvinnek, hogy találjon magának másik párt. A keresztények egy nőneműt, a melegek egy hímneműt szeretnének hozzá. A döntés persze Pepper „kezében” van, reméljük, hogy Istennek tetszően, és bölcsen fog választani.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

pingvinek

Elküldte Olki Nóra idő 2009. október 27., 20:35
"képes volt arra, hogy megváltozzon és a jó, az Istennek tetsző útra térjen" - micsoda, egy pingvin...? Talán sokat olvasta a Bibliát?

"Isten teremtési rendjét nem lehet felülírni" - hát, talán mégis, ha eddig homoszexuális "kapcsolatban" élt. Ki tudja, tán biszexuális :)

Komolyan mondom, az emberek nem normálisak. Egy pingvin szexuális életéből ideológiát gyártani...

?

Elküldte Horváth-Bolla Zsuzsanna idő 2009. október 28., 09:03
Sajnálom, ha csak ennyi jött le...