Hollywoodi hírességek vallomásai a hitről

— Felvéve: , ,
Létrehozás: 2008. október 24., 13:09 Legutolsó módosítás: 2008. október 25., 20:05

Martin Sheen sosem veszítette le a hitét – Pamela Anderson vasárnapi iskolába járatja gyerekeit - Mel Gibson egy időben eltávolodott Istentől - Bolla Zsuzsanna összeállítása

Hollywoodi hírességek vallomásai a hitről

Sztárok a piros szőnyegen

Talán nem is gondolt még arra, hogy Hollywood hírességei között akadnak olyanok is, akik hívő emberek. Bár egyesek valóban kételkednek a felsőbb hatalmak létében, ám mások igen is mélyen hisznek a spiritualitásban, sőt megint mások valamilyen vallás vagy egyház tagjai is.

Ray Comfort pár éve megjelent könyvében, az „Amiben Hollywood hisz: Betekintés a hírességek hitébe” (Genesis Publishing Group) sztárok vallanak Istenről és a hitről alkotott érzéseikről.

 

Nick Nolte
”Nehézségeim vannak Istennel és a hittel. Ott van pl. a kérdés ha Isten a maga képmására teremtette az embert, akkor Isten valójában hogyan is néz ki.”

Whitney Houston
”Baptista családban nőttem fel. Még most is baptista vagyok. Totálisan függök Istentől és mély hitem van.”


Dan Aykroyd
”Én nem vagyok egy olyan embert, akit forró vérű, praktizáló katolikusnak neveznek, mégis évente párszor bekukkantok a mellékajtón át egy-egy templomba.

 
Britney Spears
”A családom, az Isten és a férjem: ez az én életem. Nem akarok félni. Nem tudok tűkön és szögeken át lépkedve járni. Ezért aztán inkább imádkozom. Imádkozom minden este.”


Martin Sheen
”Sosem veszítettem el a hitemet. … De mint minden modern katolikus, egy időben úgy éreztem, hogy az egyházból kinőttem. Mostanában a lelkemben dúl a vita, miért is nem adtam ezt át a gyermekeimnek, éppúgy, ahogyan ezt velem tették a szüleim. Ott volt a kegyelem, amikor szükségem volt rá. Hitben nevelkedtem és a hit azóta is velem van.


Denzel Washington
”Nem kételkedem abban, hogy van Isten, hiszen egész életemben éreztem Isten kezének irányítását. Igen, hiszek Istenben és a Bibliában.”

 
Jim Carrey
”Sokszor megpróbáltuk már Istent valamiféleképpen humanizálni. De ő csak egy fénysugár az ajtóban vagy valami ilyesmi. Mindig is nagy hitem volt. Minden, ami az életemben történt, az valami jó miatt történt. Általában mindig hullik rám az áldás. Egyik áldás jön a másik után és ez olyan, mint amikor esőben áll az ember. Hihetetlen.”


Pamela Anderson
”Hiszek Istenben. Hiszem, hogy van értelme annak, amin át kellett mennem életem során. Járok templomba és a gyerekeimet is vasárnapi iskolába járatom, mert hiszem, hogy ezt kell tennem. Ez része az életemnek.”


Katie Couric
”A presbiteriánus egyházban nőttem fel. Úgy vélem, hogy a hitem kiállta a próbát. Egy időben valóban mérges voltam az egészre, elfordultam az egyháztól, de nemrégiben visszatértem a gyülekezetembe. Mostanában templomba járó lettem, ami elmélkedésre késztet és erőt ad. Csodálom azokat az embereket, akiknek mély hitük van.”

 

Ben Affleck
”Meg van a saját spiritualitásom, amely része a nyugati keresztény spiritualitásnak. Ez nagy hatással van rám.”


Jack Nicholson
”Most nem hiszek Istenben. Nagy tisztelettel viseltetem viszont azok iránt, akik hisznek. Látom, hogy ez milyen mély, megnyugtató tapasztalat.”

 
Halle Berry
”Tudom, hogy van Isten – az Isten, aki mindig velem van, és mindentől megóv engem. Meditálok és imádkozom, amikor csak tehetem. A hit és annak elfogadása, hogy Isten az életem ereje és vezetője, mindig is befolyásolta az életemet. Ez óvott meg attól, hogy az élet viharaiban is kitartsak, hogy legyen mindig tovább, hogy legyen mindig reménységem.”

 

Mel Gibson
”Mindig is hittem Istenben, hogy ő van és létezik. De volt életemnek olyan szakasza is, amikor eltávolodtam tőle és Istennél sokkal többet jelentett számomra a színpad. De volt egy pont, amikor rá kellett jönnöm, hogy szükségem van valakire, valami többre, mert különben nem fogom túlélni ezt az egészet.”


Madonna
”Az egyetlen dolog, ami számít az életben, az a lelkünk állapota. Ez nagyon kemény, mivel én a szórakoztató iparban dolgozom, amely teljesen az illúzióra és a fizikai világra épül. A legnagyobb sikerem, hogy felismertem, Isten kézzel foghatóan mindig velem van.”


Andy Griffith
”Hiszem, hogy minden helyzetben, függetlenül attól, hogy mennyire nehéz, Isten kegyelme ott van, annak ellenére, hogy sokszor szenvedünk, és nehézségeink támadnak. A lélek békessége pedig sokkal magasabbra is elvezethet bennünket.”

 
Chuck Norris
”Bizony úgy érzem, hogy Isten a sarkamban van. Szerencsés vagyok. Hiszek a spiritualitásban. Mélyen vallásos ember vagyok. Túl sok dolog van az életben, amivel meg kell küzdenünk. Ez azt hiszem Istenbe vetett hit nélkül szinte lehetetlen.”

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben