Ha a bibliai történeteket hollywoodi színészek adnák elő...

Létrehozás: 2009. március 11., 15:49 Legutolsó módosítás: 2009. március 11., 16:01

Egyesek szerint kasszasiker lehetne, ha Mózes első könyvét a legjobban ismert hollywoodi sztárokkal játszatnák el. A Biblia első könyvében ugyanis legalább annyi csűr-csavar, románc és akció van, mint egy igazi amerikai filmben. A beliefnet.com a szereposztással kapcsolatban számos ötletet adott a jövőbeli alkotóknak.

Ha a bibliai történeteket hollywoodi színészek adnák elő...

Brad Pitt – Ádám

A találgatók szerint Ádám szerepére Brad Pitt lenne a legalkalmasabb, hiszen a People magazin korábban kétszer is őt választotta a Világ legszexisebb férfijává, így egyértelmű, hogy csakis ilyen figurát teremthetett az Isten a föld porából és csakis ő lehet Isten képmása.

Natalie Portman lenne Éva – ugyan először a belifnet.com szerkesztői Angelina Jolie-ra voksoltak volna, ha már a színésznő jelenleg úgyis Brad Pitt párja, de aztán elvetették az ötletet, mert Jolie-t túlságosan erotikusnak találták, ezért aztán inkább az ártatlan, ámde mégis csábítóan varázslatos Portmanre esett a választás.

Kain, a világ első gyilkosa Kiefer Sutherland lehetne. Káin, aki megölte testvérét Ábelt, majd az Istennek is hazudott, de aki bűnösségében sem érzi magát rossz fiúnak, hanem csak egyszerűen meg nem értettnek. Sutherland, aki olyan jól alakítja a 24 című sorozatban Jack Bauer szenvedő és önigazságos figuráját, élethűen adná elő azt a mondatot, hogy „Őrizője vagyok én a testvéremnek?”

Owen Wilson – Ábel szerepében tűnhetne fel a filmvásznon. Bár Ábelnek a Bibliában egyetlen mondat sem jutott, sőt még egy drámai haláljelenet sem, mégis a szerep Wilsonra illik, aki rendkívül jól eljátszaná ezt a szenvedő, mégis Istennek tetsző figurát.

A Biblia szerint Noé 600 éves volt, amikor Isten azzal bízta meg őt, hogy építsen egy bárkát. Noé tehát még ilyen idősen is elég mozgékony és furfangos valaki lehetett, hogy el tudta készíteni a hajót. Istennek tetsző életet élt, jószívű volt, össze tudta gyűjteni a rengeteg állatot, ám kemény szívű maradt azokkal szemben, akik nem szolgálták az Urat. Erre a szerepre Danny Glover lenne a legalkalmasabb.

A történelem legeredetibb Keresztapája, Robert de Niro lehetne Ábrahám. Ő ugyanis nem csak egy szimpla pásztor volt, aki sokat vándorolt, és útja közben az elé vetődőkkel nyája és családja érdekében harcba bocsátkozott, hanem képes volt furfangosan, jólelkűen is gondolkodni. Isten megáldotta őt és utódait erős nemzetté tette. Ki más játszhatná, ha nem épp De Niro?

És ki állítja azt, hogy a Biblia nincsen tele érdekes asszonyokkal? Itt van például Sára alakja, aki csodaszép, féltékeny, és elnéző, aki rosszkor nevet, mégis minden hibája ellenére Ábrahámot egész életében végigkíséri és kitart mellette. A szerepre Glenn Close lenne a legmegfelelőbb.

Szegény Hágár. Sára azt mondja neki aludjon Ábrahámmal, és ő megteszi. Sára azt szeetné, ha terhes lenne és amikor ez megtörténik, mégis a pusztába taszítják. Keisha Castle-Hughest Isten is a szerepre teremtette.

Richard Dreyfusst választanák Lót szerepére, mert véleményük szerint a Genesis tragikomikus figurájának megformálásához olyan alak kell, aki földönkívüliektől kezdve gigantikus cápákig képes volt már a filmvásznon mindenféle alakot legyőzni.

Lót felesége arról lett híres, hogy sóbálvánnyá változott Sodoma városánál. Dennise Richards lehetne Lót felesége, mert a csodaszép, tehetséges színésznő és végre nem csak a volt férjével, Chalie Sheennel való válása révén kerülne be a lapokba.

A fiatal Izsák szerepét Shia LaBeoufnak szánnák. Ő lenne az, akit Ábrahám fel akar áldozni, égőáldozatként. Ő jó lenne arra a szerepre, mert nem kérdőjelezné meg apja akaratát és engedelmesen feküdne az oltárra.

Az idős Izsák szerepét azonban már más színésznek adnák. Jeremy Irons kiválóan alakítaná a vak férfit, akit Jákób, a csaló kicselez az áldásért.

A csaló Jákób szerepét pedig Adam Sandlernek szánják, aki nagyszerűen mutatna a filmvásznon, ha Drew Barrymore állna mellette Ráhel szrepében.

Denzel Washington sem maradna ki a szuper szereposztásból. Ő lenne József, aki a színes kabátjában dirigálna testvéreinek, és aki az egyiptomiakat is elkápráztatná álomfejtésével, majd később bátyjainak is képes lenne megbocsátani.

És végül, de nem utolsó sorban felmerül a kérdés? Ki lenne a leginkább alkalmas Isten szerepének eljátszására? Mi, a magunk részéről Morgan Freemanre szavaznánk, és a belifnet.com olvasóinak többsége is őt választotta ebből a listából:

Alanis Morissette, Charlton Heston, Eric Dearborn, George Burns, Graham Chapman, Harry Shearer, Howie Mandel, Morgan Freeman, Val Kilmer.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben