A nők ökumenikus világimanapjának előkészítő konferenciáját Budapesten tartották

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2011. február 04., 14:58 Legutolsó módosítás: 2011. február 04., 15:06

Budapest – 2011. január 29-én a MEÖT székházában rendezték meg a 2011-es világimanapi előkészítő konferenciát, ahol a március 4-i világimanapra készültek fel a résztvevők, hogy saját gyülekezeteikben felkészülten tarthassák meg az imanapot, melynek középpontjában idén Chile áll. Forrás: reformatus.hu

A chilei asszonyok Márk evangéliumából választottak mottót, mégpedig Jézus kenyérszaporításának történetéből. A vezérgondolat így hangzik: „Hány kenyeretek van?” Liturgiájukban ezt a kérdést dolgozzák fel, sajátos chilei „fűszerezéssel".

A konferencia alatt a résztvevők megismerkedhettek  azzal, hogy a chilei asszonyok hogyan mutatják be országukat, életüket, hitüket, – imával, énekszóval, igemagyarázattal, spanyol és nemzeti nyelvű magasztalásokkal. A szünetben belekóstolhattak a chilei konyha néhány különlegességébe, melyet nagy érdeklődéssel ízleltek meg a „bátor” vállalkozók. 

Kiosztásra kerültek az imanapi liturgiák, képeslapok, plakátok, bibliajelzők, melyek megvásárlásával támogathatják a természeti katasztrófa áldozatait. A konferencián bemutatott anyagokat a MEÖT honlapjáról, a www.meot.hu oldalról lehet letölteni, melyre folyamatosan kerülnek fel további anyagok is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben