Újabb segélyszállítmányt vitt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a vörös iszap által károsított településekre

Létrehozás: 2010. október 06., 15:54 Legutolsó módosítás: 2010. október 06., 15:55

Devecser – Mai napon újabb segélyszállítmányt visz a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a vörös iszap által károsított településekre. Az élelmiszer és a személyes higiéniás eszközök után most a takarításhoz szükséges vödröt, lapátot, felmosórongyot, gumikesztyűt, gumicsizmát...stb. adnak át az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai a bajbajutott lakosoknak. A segélyakció költésgeit az elsők között jelentkező British American Tobacco 600 ezer forintos támogatása fedezi. Forrás: segelyszervezet.hu

A Segélyszervezet folytatja a károk felmérését, hogy a továbbiakban segítséget tudjon nyújatni az ingatlanok helyrehozatalában és az ingóságok pótlásában is. A Segélyszervezet helyszínen tartozkodó munkatársai figyelmet fordítanak a lakosok lelki támogatására is, biztatva, lelkileg is erősítve a mindenüket elvesztett károultakat. 

Felhívás cégeknek, vállalatoknak

Megérkeztek az első nagy felajánlások a Segélyszervezethez. A Vitézy Tamás, Gerendai Károly és Medveczky Balázs által alapított Nemzeti Összefogás Alapítvány 6 millió forinttal támogatja a károsultakat. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ezúton is felhívással fordul a cégekhez, hogy nagyobb felajánlásokkal támogassák a bajbajutottakat!

 Országos adománygyűjtés

A devecseri gátszakadás következtében kialakult rendkívüli helyzetre reagálva a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos felhívással fordul a lakossághoz, hogy támogassák humanitárius munkáját!

Az Ökumenikus Segélyszervezet az 11705008-20464565-s számlaszámon „Vörösiszap károsultjainak megsegítése" megjelöléssel vagy a www.segelyszervezet.hu oldalán fogad adományokat, valamint 06 1 205 3955 telefonszámon kérhetnek csekkeket a vörösiszap miatt kitelepített családok támogatásához.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben