Templomokat is ért kár a viharban

— Felvéve: , , , ,
Létrehozás: 2010. június 16., 09:40 Legutolsó módosítás: 2010. június 16., 09:43

Tégláson az erős szél leszakította a templom tetejét és a mennyezet is omladozik az esőzés miatt. A hajdúböszörményi, valamint a hajdúhadházi templom tetejét is megrongálta a hétfő délutáni vihar. Forrás: ttre.hu, reformatus.hu

A téglási, a hajdúhadházi és a hajdúböszörményi templom tetejét is megrongálta a hétfő délutáni vihar. Tégláson minden második ház sérült, legtöbbről elvitte a tetőt a szél. A templom tetejét is leszakította vihar – mondta Molnár Csilla. A lelkipásztor hozzátette: már omlik a mennyezet az esőzés miatt.
Hajdúböszörményben is tombolt a vihar. A Kálvin téri gyülekezetnek több mint kétmilliós kára keletkezett. A templomtetőn a bádogot felhajlította a szél és ablakokat is betört – mondta Tönkő Levente lelkipásztor. A gyülekezeti termet szintén megrongálta a szél, amely be is ázott.
A hajdúhadházi templomot is rongálta a vihar. "Negyed óra alatt a templom északi tornyán a lemezt teljesen felbontotta a szél, ezt nem tudjuk javítani, mert a tűzoltók kosarai nem érnek fel odáig" – tájékoztatott Pál Csaba. A lelkipásztor elmondta azt is, hogy az egyik kicsavart fenyőfa tönkretette a parókia tetejét. A hajdúhadházi gyülekezet kára több milliós.
Feltehetően többszáz millió forint kárt hagyott maga után a hétfő délutáni szélvihar, amely ritkán tapasztalható erővel csapott le Hajdú-Bihar megye északi részén. Hajdú-Biharon kívül sok bejelentést kaptak a tűzoltók Szabolcsból is. Szakolyban egy egész házsor tetejét vitte le a szél.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben