Templomfutás Zsámbékon

Létrehozás: 2009. augusztus 31., 11:25 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 31., 11:25

Zsámbék – Új, sikeres fogadtatás esetén akár hagyományteremtő kezdeményezéssel jelentkezik a Zsámbéki Református Gyülekezet. Az egészséges életmód népszerűsítése és a rászorultaknak nyújtott segítség ötletesen fonódik egybe a keresztyén felebaráti szeretet gondolatával. A kezdeményezést a helyi önkormányzat is támogatja. Forrás: MTI

Szeptember 5-én, szombaton szeretettel várnak minden korosztályt a zsámbéki Öregtemplomhoz (Romtemplomhoz), ahol az óvodástól a profi futókig mindenki különböző távokon próbálhatja ki állóképességét. Óvodásoknak az Öregtemplomot (Romtemplomot) lehet körbeszaladni, nagyobb gyerekek és a családok a környező utcákban kijelölt közepes távot futhatják le, az elhivatott futókat pedig várja a töki kápolnarom, ami 11 km-es kört jelent. Délelőtt a templom körül játszóházzal, sorversenyekkel kötjük le a gyerekek figyelmét, hogy szüleik nyugodtan versenyezhessenek.

A reggel negyed tíztől induló verseny utolsó futama 13 órára ér vissza, ekkor együtt lesétálunk a Zárdakertbe, ahol enni-innivaló is várja az eredményhirdetésre összegyűlteket. 14.00 és 16.00 órától a zárdakerti színpadon színes bemutatókat, kulturális programokat láthatunk. 15.00 és 17.00 órakor a Zárdakertben és környékén ötletes, különleges játékok, vetélkedők várják a vállalkozó szellemű nézőket, ahol minimális részvételi díj fejében akár nyerni is lehet… Végül 18.00 órakor Szalay Krisztina: És a nyolcadik napon c. darabját láthatják, amely egy család életét mutatja be, ahol Down szindrómás gyermek születik, s szól az elfogadásról, gondoskodásról, nyitottságról. Az előadás után lehetőség nyílik kérdésekre, beszélgetésre. A remélhetőleg jó hangulatú, szép napot 21.00 zárják be.

A futóverseny jelképes nevezési díjából és a játékos vetélkedők részvételi díjából befolyó összeget, ill. a beérkezett adományokat a Down-alapítvány Korai Fejlesztő Központjának továbbépítésére ajánlják fel - közölték a szervezők.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben