Püspökök nélkül tart tovább az Ima a nemzetért

— Felvéve: , , , ,
Létrehozás: 2010. február 23., 08:48 Legutolsó módosítás: 2010. február 23., 08:51

Budapest – Püspökök nélkül tart tovább az Ima a nemzetért elnevezésű rendezvénysorozat Budapesten a Jézus Szíve templomban – közölte Vértesaljai László jezsuita templomigazgató hétfőn. Forrás: MTI

A múlt héten indult, hat alkalomból álló eseménysorozaton, a meghirdetett program szerint katolikus püspökök tartottak volna szentmisét péntek esténként, a nagyböjt időszakához kötődően. A püspökök távolmaradásának okáról Vértesaljai László nem kívánt nyilatkozni.

A templomigazgató a programsorozatról írt, az MTI-hez a múlt héten eljuttatott közleményében rámutatott: „az egyéni felelősség a haza, a magyar nemzet iránti közügy. Közös ez az ügyünk minden magyar választópolgárral és közös ügyünk ez az Istennel.”

Vértesaljai László a közelgő országgyűlési választásokkal kapcsolatban megjegyezte: „nagy a felelősségünk, mert az elmúlt húsz esztendő legjelentősebb fordulópontjához érkeztünk. Olyan rendkívüli nagy döntés előtt áll a nemzet, amit csak együtt, közösen, a lehető legnagyobb közös szándékkal és akarattal lehet és kell meghozni”.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságát az ügy kapcsán az MTI hétfő este nem tudta elérni.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben