Puskás Ferencre misével emlékeznek Szegeden halálának harmadik évfordulóján

Létrehozás: 2009. november 17., 09:40 Legutolsó módosítás: 2009. november 17., 09:45

Szeged – Szentmisével emlékeznek a három éve elhunyt Puskás Ferencre, és jótékonysági koncertet szervez a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága az Alzheimer-kór magyar áldozataiért 2009. november 17-én, kedden 18.00 órától a Fogadalmi Templomban (Szeged, Dóm tér 15.). Forrás: MNO

A művészek is Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegnek, és szeretnék felhívni a figyelmet a betegségre, és elősegíteni az Alzheimer-kór körüli stigmák, tabuk és tévhitek megszűnését.

A rendezvény megvalósulását a Csongrád Megyei Önkormányzat is segítette, az esemény egyik védnöke Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. A szentmisét Dr. Kiss-Rigó László, Szeged-csanádi megyés püspök celebrálja.

A díszvendégek Puskás Ferencné, az Aranycsapat tagjai, Buzánszky Jenő és Grosics Gyula, valamint az Aranycsapat elnevezés kitalálója, a csapat „tizenkettedik játékosa”, Szepesi György, újságíró, sportriporter lesznek.

A műsor a Benkó Karácsonyi Mise részleteiből áll, azokat a Benkó Dixieland Band vendégművészek közreműködésével adja majd elő.

A szentmise és a koncert előtt, 17.00 órától egy rövid megemlékezést és koszorúzást tartanak a szervezők az „Aranycsapat” emlékműnél (Somogyi utca – Korányi fasor).

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben