Pszichiátriai és szenvedélybetegek otthona nyílt Abádszalókon

Létrehozás: 2010. március 25., 11:01 Legutolsó módosítás: 2010. március 25., 11:03

Abádszalók – Átadták a pszichiátriai és szenvedélybetegek otthonát Abádszalókon. Az intézmény fenntartását a Kunhegyesi Református Egyházközség vállalta január elsejétől. A gyülekezet hitelből vásárolta meg az intézményt, mintegy húszmillió forint értékben. Az otthon tagja lesz a Sarepta Gondozási Központnak, amelyet a kunhegyesi egyházközség tart fenn. Forrás: reformatus.hu / Dobos Zita

Nyitva van ez az ajtó”

„Ahol emberek össze tudnak fogni, ahol tudják, hogy mi a különbség az özvegyasszony perselybe dobott két fillére és a gazdagok hőzöngése között, ott csodálatos dolgok történnek" – mondta Bölcskei Gusztáv. A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke igehirdetésében elmondta azt is, hogy ez és az elmúlt hetek hálaadó alkalmai arról tesznek tanúságot, hogy „mi abban az Istenben hiszünk, aki azért küldte az Ő egyszülött Fiát, hogy megkeresse és megtartsa azt, ami elveszett. Össze tudjuk gyűjteni az iskolákban a gyermekeket, a családjukból kiűzött anyákat, azt tudjuk mondani, hogy itt van egy hajlék, ami nyitva áll azok előtt, akik nem találják a helyüket." A püspök szerint „az ilyen események mutatják meg, hogy azoknak, akik Krisztus evangéliumát befogadják, akik a tőle jövő gyógyító erőt elkérik, azoknak lesz szilárd talaj a lábuk alatt. Alkalmasak és képesek lesznek arra, hogy a megtántorodottaknak azt mondják: íme, nyitva van ez az ajtó, itt van az a hely, az a lelkület, amelyben nyugalmat lehet találni."

Januártól megszólal Isten igéje az otthonban

„Isten egy újabb ajtót nyitott ki előttünk" – hangsúlyozta Nagy Kálmán kunhegyesi lelkipásztor. A Sarepta Gondozási Központ vezetője elmondta: Ezeknek az embereknek a lelkük sérült és mi azért vagyunk, hogy segítsünk nekik. „Óriási lehetőség, hogy bibliaórákat és foglalkozásokat tarthatunk itt" – fogalmazott Nagy Kálmán, majd hozzátette: „Két és fél hónap után az a tapasztalat, hogy az itt lévők örömmel veszik, hogy rendszeresen megszólal a Szentírás református lelkészek tolmácsolásában. Korábban az otthonban nem volt ilyen jellegű munka, de most kifejezetten az látszik, hogy igénylik az emberek, hogy megszólaljon közöttük az ige."

Több mint hétszáz emberről gondoskodnak

Kunhegyesen még 2003-ban hoztak létre egy Idősek Otthonát, amely Támogató Szolgálatot is működtet. Ezáltal a rászorulóknak személyi segítséget, szállítást és információ-szolgáltatást nyújtanak. A gyülekezet működtet még egy iskolát is, így a kunhegyesi egyházközség több mint 700 emberről gondoskodik. Abádszalókon a pszichiátriai és szenvedélybetegek otthonban száz embernek segítenek.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben