Pásztorjáték – Jézus születése Alsóvároson

Létrehozás: 2009. december 28., 09:03 Legutolsó módosítás: 2009. december 28., 09:04

Ahogy minden évben, idén is pásztorjátékkal idézték meg Megváltónk születését december 24-ének délutánján Szegeden, az alsóvárosi ferences templomban. A játék szereplői ministráns fiúk, hittanosok és cinkék voltak. Forrás: szegedma.hu

A templomban ez alkalommal nem hagyományos misére gyűltek össze a hívek. A padokban nyüzsgő gyermeksokadalom is jelezte, hogy most más valami fog történni az ódon falak között. Jézus születését jelenítették meg Pásztorjáték keretében Tiszainé Krisztina és Novák Mária rendezésében a gyerekek. A délután három órakor kezdődő karácsonyi misztériumjátékra a padsorok érdeklődőkkel, a sekrestye pedig izgatott szereplőkkel telt meg: Máriával, Józseffel, pásztorokkal, bölcsekkel.

„Dicsértessék a Jézus Krisztus! Örvendünk és hálát adunk Isten szent Fölségének, hogy e szép csillagunk feltetszett az égre, melyet a földi emberek és a szentatyák nagy óhajtással várta, hogy megérhettük Jézus Krisztus születése napját. Az miként esett, mostan lássátok, belőle okulást vonjatok és a léleknek sok hasznot húzzatok!” – hangzott a beköszöntő, s kezdetét vette a Bibliai történet népi feldolgozása. Megelevenedett az angyali üdvözlet, a szálláskeresés, a pásztorok esti tanakodása.

További képek:

http://szegedma.hu/hir/szeged/2009/12/pasztorjatek-%e2%80%93-jezus-szuletese-alsovaroson/

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben