Nyilatkozat bösztörpusztai „kápolna” építéséről 2.

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. augusztus 06., 09:33 Legutolsó módosítás: 2009. augusztus 06., 09:34

Kalocsa – A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Érseki Hivatala a bösztörpusztai „kápolna” építésével kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot teszi közzé Forrás: Magyar Kurír

Miután a Kunszentmiklós-Bösztörpusztán folyó év augusztus 21. és 23. között megrendezendő Magyarok Országos Gyűlése, illetve a szintén Kunszentmiklós-Bösztörpusztán az „Életfa szomszédságában” épülő „Hétboldogasszony Kápolnával” kapcsolatban a mai napon Kalocsán Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek úr és a Magyarok Szövetsége képviselői között kétoldalú egyeztetés történt a Szövetség kezdeményezésére, a Kalocsa-Kecskeméti Érseki Hivatal az alábbi közleményt adja ki.

Amellett, hogy a magyarság összefogására irányuló törekvéseket az Érseki Hivatal továbbra is támogatja és a fenti rendezvény szervezőinek jószándékában nem kételkedik, Érsek úr elfogadja az illetékesek bocsánatkérését az előzetes egyeztetés elmulasztásáért, valamint az ígéretet arra vonatkozólag, hogy a „kápolna” elnevezést a szervezők megváltoztatják. A katolikus hit tisztaságát védendő azonban továbbra sincs lehetőség a Főegyházmegye egyetlen klerikusának sem liturgikus funkciót végezni Kunszentmiklós-Bösztörpusztán. A vasárnapi szentmisehallgatási kötelezettségnek eleget tenni kívánók számára, a Magyarok Országos Gyűlése programjaival párhuzamosan, a Tass-Alsószenttamási Szent Jobb Lator-templomban a területileg illetékes Szabadszállási Plébánia közbejöttével lehetőség nyílik szentmisén való részvételre, gyónási lehetőséggel együtt.

Mészáros István
érseki irodaigazgató

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben

Kalocsa, templom

Elküldte Szabó-Pap Gabriella idő 2009. augusztus 06., 18:06
Példamutatóan bölcs, józan nyilatkozat. Jó ilyet olvasni.