Nemzetközi koordinációban segít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Chilében

Létrehozás: 2010. március 03., 16:33 Legutolsó módosítás: 2010. március 03., 16:34

Budapest – Az egyik leginkább károsodott chilei nagyvárosban, Concepcionban valamint a fővárosban, Santiagoban hoztak létre a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet partnerszervezetei operatív segélyezési központokat (Inter-Church Emergency Committee Chile 2010), melyek közreműködésével folynak a segélyezési és felmérési munkálatok – tudta meg szerkesztőségünk ifj. Kiss Boáztól, a Segélyszervezet Kommunikációs Osztályának főmunkatársától.

A helyszínen dolgozó partnerszervezetek tájékoztatása szerint jelentős problémát okoz mind a mentésben mind a segélyezésben a természeti katasztrófa után felborult közrend, a fosztogatások miatt kritikussá vált biztonsági helyzet. Ebből kifolyólag a kormányzati erőkkel együttműködésben történő segélyezési menetrendet is át kellett ütemezni helyenként. Egyesek szerint jelenleg a földrengésnél is nagyobb sokkot okoz a helyiek számára a közrend kaotikus állapota. 

A kormányzati segélyekért felelős bizottság időközben „red line” és „yellow line” segélyezési kategóriát hozott létre. Előbbi a legkritikusabb területeken folyó mentési munkálatokat végzi, míg utóbbi a humanitárius segélyezés koordinációjában vesz részt, miközben támogatást nyújt a másik kategóriában dolgozó szervezetek számára. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a „yellow line” kategória keretein belül végez humanitárius tevékenységet.  

A Segélyszervezet a következő módon fogad adományokat a földrengés károsultjainak támogatására: 

On-line adományozással a www.segelyszervezet.hu oldalon.

Csekket kérni a 06 (1) 205 39 55-ös telefonszámon lehet.

Adomány-számlaszám: (OTP) 11705008-20464565 – „Chilei földrengés 2010” megjelöléssel.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben