MÖSZ: Az afganisztáni biztonsági helyzetet nem lehet javítani a fejlesztési források jelentős növelése nélkül

Létrehozás: 2010. február 26., 15:55 Legutolsó módosítás: 2010. február 26., 15:58

Budapest – Kabul – A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Afganisztánban dolgozó munkatársai nem tartózkodtak Kabulban a mai robbantások idején, de egyre több atrocitást érzékelnek a mindennapi munkájuk során – tudta meg szerkesztőségünk Fekete Dániel sajtórefenstől. Forrás: segelyszervezet.hu

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet korábban már többször hangot adott annak, hogy a folyamatosan romló biztonsági helyzetet nem lehet csak a katonai erők növelésével megoldani. Egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a fejlesztésre és az emberek életkörülményeinek javítására. 

A magyar költségvetésben az afganisztáni fejlesztési feladatokra szánt összeg évről évre csökken. A Segélyszervezet szükségesnek tartja, hogy – a fejlesztésre fordított összegek növelése mellett – széles körben egyeztetett, 3-5 évre vonatkozó fejlesztési stratégia szülessen. E stratégiában kiemelt szerepet kell biztosítani a civil fejlesztési programoknak, amelyek hosszú távon hozzájárulnak a lakosság életkörülményeinek javulásához. 

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Afganisztánban 2001 óta több mint 2 milliárd forint értékben hajtott végre humanitárius és fejlesztési programokat többek között a Magyar Külügyminisztérium, az Önkormányzati Minisztérium, az Európai Unió, illetve a japán kormány támogatásával.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben