Megállapodást írtak alá a fogvatartottak lelkigondozásáról

Létrehozás: 2009. december 15., 16:23 Legutolsó módosítás: 2009. december 15., 16:24

Debrecen – Együttműködési megállapodás született a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Debrecen-Nyíregyházi Püspöki Hivatal között december 14-én. A határozatlan időre szóló megállapodást Mészáros László Intézetparancsnok és Bosák Nándor megyéspüspök írta alá Debrecenben. Forrás: Magyar Kurír

A megállapodás értelmében a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye vállalta, hogy a keresztény hit szellemében az érdeklődő fogvatartottak számára egyéni lelki beszélgetéseket tart, imaórákat szervez, bibliaórákat, szentmiséket mutat be a nyíregyházi büntetésvégrehajtási intézet kápolnájában; biztosítva az ehhez szükséges személyi feltételeket, és figyelembe véve az intézet szigorú biztonsági szabályait. A börtönpasztorációs feladatokat Keresztes László, Kótaj plébánosa látja el.

A találkozón jelen volt Lippai Csaba görög katolikus börtönlelkész is, aki beszámolt az eddigi szolgálata során tapasztalt pozitív meglátásairól. Mészáros László büntetésvégrehajtási ezredes, intézetparancsnok elmondta: céljuk, hogy a fogvatartottaknak jobb legyen a helyzete, amikor elhagyják az intézetet, ezért kiemelten fontosnak tartják, hogy az elítélteket pozitív hatások, benyomások érjék az ott töltött időszak alatt.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben