Manson tiltakozás: püspöki nyilatkozat

Létrehozás: 2009. július 03., 07:38 Legutolsó módosítás: 2009. július 03., 07:39

Győr – Dr. Pápai Lajos győri püspök az Egyházmegyei Hivatal csütörtöki sajtótájékoztatóján a következő nyilatkozatot tette a Marilyn Manson soproni koncertfellépése elleni tiltakozás kapcsán. Forrás: kisalfold.hu

Manson tiltakozás: püspöki nyilatkozat

Dr. Pápai Lajos püspök

– Aki el is olvasta a plakátunkat, az tudja, hogy a Volt Fesztivált meg sem említettük; egyedül Marilyn Manson fellépése ellen tiltakoztunk; és azt írtuk, hogy „alkalmat ad a keresztények elleni gyűlöletkeltésre és az egyház valamint szentségei gyalázására"; végül imádságra szólítottuk fel híveinket a gyűlöletkeltőkért és megtévesztett testvéreinkért – fogalmazott dr. Pápai Lajos.

– Csodálkozom, hogy a „Tégy a gyűlölet ellen" aktivistái nem tiltakoznak a keresztények elleni gyűlöletkeltések kapcsán, de természetes, hogy mi keresztények tiltakozunk ez ellen. Természetesen mindenkinek joga van arra, hogy véleményt nyilvánítson e kérdésben, a véleménynyilvánítás módja és stílusa viszont intelligencia kérdése, ezért ezekre nem kívánok reagálni – utalt a püspök az internetes névtelen hozzászólásokra és hozzátette: „Kíváncsi lennék, ha valaki a Tóra vagy a Korán vallását gyalázná így, milyenek lennének a reakciók."

Egy-két adatot is sorolt Marilyn Manson eddigi működéséről: 1996-ban második albumának címe „Antichrist Superstar és a turnén Bibliát tépett szét; a Mechanical Animals CD szövegében azt énekli, „Szűz Mária elvetél, de mi imádkozunk, mint a férgek...”; 2001-ben Holy Wood albuma lemezborítóján Manson Jézushoz hasonlóan feszületen függ, de állkapcsa hiányzik.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben