Keresztelő és emlékezés Koszovóban

Létrehozás: 2008. november 04., 18:39 Legutolsó módosítás: 2008. november 04., 18:39

A reformáció emléknapján, október 31-én a MH KFOR Zászlóalj hat katonáját keresztelték és konfirmálták meg Pecben, a Villaggio Italia tábor templomában. Forrás: honvedelem.hu

Keresztelő és emlékezés Koszovóban

Katonák keresztelkedtek meg

A hálaadó istentiszteleten Sajtos Szilárd főhadnagy, református lelkész a reformáció történelmi nagyságát méltatta. Igehirdetésében a reformáció egyik teológiai alapelvét idézte: sola fide – egyedül hit által, s a hit és hitvallás közösség és személyiség formáló erejéről beszélt.

- A tábor életében heti két alkalommal, vasárnaponként és szerdánként van magyar nyelvű istentisztelet. Ez a mostani alkalom ünnepi volt, keresztelővel, konfirmációval, illetve a gyülekezet úrvacsorázott is a hálaadó istentiszteleten – mondta el Sajtos lelkész-főhadnagy. A megkeresztelt hat katona mellett közel ötven fő vett részt az ünnepi istentiszteleten.

Másnap elhunyt szeretteikre emlékeztek a kontingens katonái. A tábor temploma mellett felállított keresztnél rendezett istentiszteleti alkalmon mintegy százötven fő vett részt, gyújtott gyertyát, s hallgatta a tábori lelkész szavait.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben