Katolikusok és protestánsok 6000 nyelven terjesztenék a Bibliát

— Felvéve: ,
Létrehozás: 2008. október 15., 08:25 Legutolsó módosítás: 2008. október 26., 16:12

Róma - A katolikus egyház és a protestáns bibliatársaságok a Vatikánban megállapodást írtak alá, mely megállapodás értelmében – ideális esetben – a világ 6000 nyelvére lefordítják és terjesztik a Szentírást. Forrás: Echo tv/MTI

- A Bibliát eddig 2454 nyelvre fordították le, ebből 438 nyelvre a teljes Szentírást, így néhány ezer nyelv maradt még, amelyre át kell ültetni - jelentette ki Vincenzo Paglia katolikus püspök.
A megállapodást a Katolikus Bibliaszövetség és a 145 nemzeti bibliatársaságot tömörítő protestáns Egyesült Bibliatársaságok írta alá.
Az elmúlt években a katolikus és a protestáns bibliatársaságok 130 "ökumenikus" (közös) fordításban állapodtak meg - tette hozzá Archibald Miller Milloy lelkipásztor. Walter Kasper bíboros szerint a feladat nem mindig könnyű, mivel a Biblia értelmezése terén még mindig vannak nézetkülönbségek.
A bibliatársaságok 2006-ban 26 millió bibliát forgalmaztak. A különböző felekezetekhez tartozó keresztények számát összesen mintegy 2 milliárdra becsülik.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben