Kárpát-medencei Református Rádiótanács alakult

Létrehozás: 2010. október 25., 10:40 Legutolsó módosítás: 2010. október 25., 10:43

Mályi – A Magyar Református Egyház Alkotmányának értelmében a Kárpát-medence Magyar Református Egyházkerületei együttműködnek a rádiómisszió stratégiájának kidolgozásában, valamint a közösen meghatározott feladatok megvalósításában. Ennek érdekében az egyházkerületek elnökségei, mint tulajdonosi döntéshozó testület, hívták létre a Kárpát-medencei Rádiómisszió Tanácsot (KRT). Forrás: reformatus.hu, ttre.hu

A szakmai döntéseket előkészítő operatív testületet egyhangúan fogadta el, hogy „jöjjön létre a Kárpát-medencében olyan református rádiómissziós hálózati szervezet, melyben a helyi stúdiók az egyháztestek igényeinek és lehetőségeinek megfelelően, műsoraikkal, hírszolgáltatásaikkal és egyéb tevékenységükkel segítik a kerület missziói szolgálatát, felületet teremtve számukra különböző csatornákon való megjelenésre”. A tagok feladata továbbá, hogy a kerületükben felmérjék a lehetőségeket és helyi szinten tanácskozzanak a református rádiózás lehetőségeiről.

A KRR-t azok az egyházkerületek alapították meg, amelyek aláírták az együttműködési nyilatkozatot. A tanácskozáson a kerületi delegáltakon kívül, az Európa Rádió, a Sion Rádió, a Nagyváradi Rádió, az Agnus Rádió és az Emission, református rádiózást támogató holland alapítvány képviselői vettek részt. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben