Isten ajándéka

Létrehozás: 2008. december 23., 21:32 Legutolsó módosítás: 2008. december 23., 21:33

Kaposvár - A rohanó és elanyagiasodó világunkban fontos, hogy egy-egy pillanatra megálljunk és a szeretetre gondoljunk. Erre hívja fel a figyelmet karácsony előtt a három történelmi egyház képviselője. Csak az Isten szeretete segíthet át bennünket a nehézségeken. Forrás: KaposPont

A karácsony üzenetét a Teremtés könyvében találjuk. Ádám és Éva bűnbeesése lett az akadály az ember és az Isten közötti úton.

- A karácsonyfa szimbolizálja a jó és a rossz tudásának fáját, amiről engedetlenül ettek, azért, hogy tudjanak jót és rosszat. És ettől kezdve megromlott az Isten és ember közötti viszony - mondja Fábry Kornél katolikus plébános.

A karácsony üzenete kétezer év alatt nem változott. Az Isten azért küldte Jézust, hogy az embernek váltsága legyen. A szeretet lett emberré.

- Rajta keresztül találhatunk vissza az Istenhez, és csak azt tudom mondani: az egyház és saját magam részéről, hogy ezt az Urat keressük. Mert, ha ezt megtaláljuk, akkor lesz igazi karácsonyunk, és akkor lehet boldog ünneplésünk - fogalmaz Perpék Attila református lelkész.

Az Isten szeretetétől semmi nem választhat el minket, csak saját magunk.

- Azt a csomagot, amit az Isten küldött, nem bontjuk fel, mert meg vagyok róla győződve, hogy a karácsony csodája az, hogy az Isten üzenetet küld, hogy velünk akar lenni. És mi egy kicsit átalakítjuk ezt az ünnepet a saját ünnepünkké, ami nem baj - érvelt Szemerei János evangélikus lelkész.

A lelkész hozzátette: az is fontos, hogy egymás iránt kifejezzük a szeretetünket. De kevesebb az ünnepünk, ha Isten ajándékát nem fogadjuk el.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben