Imádkozni indult, lopás lett a vége

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. július 14., 11:16 Legutolsó módosítás: 2009. július 14., 11:18

Szeged – Eredetileg imádkozni ment, később mégis százezer forint értékű kegytárgyakkal távozott egy hajléktalan férfi az egyik makói római katolikus templomból vasárnap délelőtt. Az elkövetőt a Makói Rendőrkapitányság nyomozói hétfőn délelőtt őrizetbe vették – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Csongrád Megyei RFK sajtószolgálatától. Forrás: objektivhir.hu

A rendőrségre vasárnap este érkezett bejelentés, mely szerint ismeretlen elkövető az aznapi szentmisét követően a templomból eltulajdonított egy körülbelül 100 éves, 5 kg súlyú, réz gyertyatartót, valamint egy réz feszületet.

A nyomozók a helyszíni szemle és az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján még vasárnap este megtalálták az egyik helyi kocsmában a kegytárgyakat, amiket a 38 éves büntetett előéletű férfi hagyott ott a napközbeni italozás után.

A Makói Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki a gyanúsított ellen, aki egyébként miután megtudta, hogy a rendőrök a nyomában vannak, ma délelőtt önként besétált a kapitányságra.

Kihallgatása során azt vallotta, hogy eredetileg imádkozni ment a templomba, de időközben úgy gondolta, hogy a kegytárgyak értékesítéséből pénzt tud szerezni magának, ezért elemelte azokat. A lopás után a kocsmában elég sokat ivott, így ott felejtette a tárgyakat.

A Makói Rendőrkapitányság a férfit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben