Hétszázezer forintot gyűjtöttek a hazai iskolák – „Magyar diákok a haiti gyerekekért”

Létrehozás: 2010. február 17., 15:35 Legutolsó módosítás: 2010. február 17., 15:36

Budapest – A diákok által összegyűjtött pénzadományt Kovács Kokó István az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Lehel László a Segélyszervezet igazgatója vette át február 16-án jelképesen az iskolai gyűjtéseket szervező diákoktól és tanároktól. Forrás: segelyszervezet.hu

Január 18-án kereste meg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet a Dél-Budai Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK), hogy öt szakközépiskolájának 3000 diákja között gyűjtést indít a haiti földrengés gyermek károsultjainak megsegítésére. Az országosan kiterjesztett akció keretében több mint 40 iskola több tízezer diákja csatlakozott a felhíváshoz és kezdte meg az adománygyűjtést.

A gyűjtés eredményéről február 16-án 14 órakor a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézetben (1088, Budapest, Vas u. 10.) számolt be az iskolákkal közösen a Segélyszervezet. 

Többféle módon is gyűjtöttek a diákok. Volt ahol egy ládával járták körbe az osztályokat és kérték diáktársaikat, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a haiti gyerekeket, máshol süteményeket, pogácsákat készítettek, amit a szünetekben árusítottak és a „bevételt” ajánlották fel. A diákok által kifejezett szolidaritás és a kreatív adománygyűjtésnek köszönhetően február 16-ig 714.670 forint gyűlt össze. Azonban több iskola is jelezte a Segélyszervezet felé, hogy február végéig tart nálunk a gyűjtés, így várhatóan ez az összeg tovább növekszik majd.  

A gyűjtési felhívás kiadásakor meghirdetettek szerint, a hazai iskolák adománya a Haitin élő kisgyerekek gondozási feltételeinek javításához,
csecsemőknek tápszer, pelenka, élelmiszer, ruhanemű megvásárlásához, és kisközösségi víztisztító berendezés működtetéséhez járul hozzá az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. 


Az Ökumenikus Segélyszervezet Haitin végzett munkájáról a
www.segelyszervezet.hu oldalon tudhat meg többet.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben