Ferences jubilánsok miséje Szentkúton

Létrehozás: 2011. március 17., 09:40 Legutolsó módosítás: 2011. március 17., 09:41

Szentkút – A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány jubilánsai közös szentmisét mutattak be 2011. március 15-én a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen. Forrás: Magyar Kurír

Az idén hatvan éve pappá szentelt Paskai László bíborossal együtt ünnepelt a rubinmisés Boros Gyevi Imre, akit hetven éve szenteltek pappá, a bíboroshoz hasonlóan gyémántmisés Török Titusz, az aranymisés Horváth Albin, az ezüstmisés Hidász Ferenc, valamint a huszonöt éve fogadalmas Szendrei Miklós és Stipits Árpád.

Az ünnepi szentmisén a rendtartomány negyven tagja és mintegy félezer hívő vett részt. Paskai bíboros, aki örökfogadalmas tagja a rendtartománynak, a jubilánsok nevében a szentbeszéd keretében hálát adott szerzetesei és papi hivatásukért, és felidézte Szent Ferenc papságról szóló gondolatait. A rendalapító a közösséget Mária oltalmába ajánlotta, ezért a bíboros is Mária oltalmát kérte a jubilánsokra, és a szerzetesi fogadalmakkor vállalt hűség megőrzésének fontosságát hangsúlyozta. A szentmise végén a jubilánsok közös áldásban részesítették rendtársaikat és a híveket, majd szentségimádás keretében megújították szerzetesi fogadalmukat és közösen imádkoztak vártanú rendtársaik boldoggáavatásáért.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben