Cipősdobozban várják az ajándékot

Létrehozás: 2009. november 15., 18:40 Legutolsó módosítás: 2009. december 09., 10:21

Budapest – Idén is a Jégkosár Gálával veszi kezdetét december 1-jén a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági kezdeményezése, a Cipősdoboz Akció. Az első adományozók november 20-27-ig a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron is átadhatják ajándékukat a szervezet munkatársainak. Forrás: MTI

A karácsonyi adománygyűjtő akció december 21-ig tart, a záróeseményt ezen a napon a Duna Palotában rendezik meg. Újdonság, hogy több fővárosi művelődési házban is működik majd hivatalos gyűjtőpont, megkönnyítve ezzel az adakozók helyzetét. Idén az egyetlen magyar Mikulás is csatlakozott az akcióhoz, szeretetpostáján, a 2425 Nagykarácsony címen várja azok ajándékait, akik így szeretnék eljuttatni azt a gyerekekhez – közölte a szeretetszolgálat az MTI-vel.

A szervezők arra kérik az adományozókat, hogy a dobozba ne tegyenek semmilyen használt, megunt vagy folyékony dolgot, agresszivitásra késztető képeket, játékokat, konzervet, romlandó ételeket, gyógyszereket, törékeny tárgyat, erotikus vagy pornográf tartalmú újságokat, eszközöket és alkoholtartalmú italt.

A javasolt ajándékok között szerepel egyebek mellett kisautó, labda, baba, plüssállat, iskolai eszközök, toll, ceruza, számológép, zsírkréta, kifestő, jegyzettömb, fogkefe, szappan, fésű, hajgumi, óra, kis képeskönyv és nyalóka.

Az ajándékot az adakozók csomagolják be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragasszák le átlátszó ragasztószalaggal. A dobozra jól láthatóan írják fel, hogy milyen korosztályú lánynak, vagy fiúnak szánják az ajándékot, amelyet legkésőbb december 18-ig juttassanak el a begyűjtőhelyekre. Az érdeklődők több információt a www.ciposdoboz.hu oldalon olvashatnak.

A tájékoztatás szerint tavaly 16 ezer rászoruló kisgyerek kapott karácsonyra cipősdoboz-ajándékot.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben