Bemutatták a Katolikus Rádió EP-pályázatát

Létrehozás: 2010. augusztus 16., 11:55 Legutolsó módosítás: 2010. augusztus 16., 11:55

Budapest – A Magyar Katolikus Rádió 2009-ben pályázatot nyert az Európai Parlament tevékenységének rádióműsorokban történő bemutatására. A pályázat eredményeiről és a rádióhallgató közönség reagálásáról számolt be az augusztus 12-én tartott sajtótájékoztatón Juhász Judit, a rádió vezérigazgató-helyettese. Forrás: Magyar Kurír

Juhász Judit ismertette a sajtótájékoztató résztvevőivel az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatósága által kiírt pályázat témáját és eredményeit.

A Magyar Katolikus Rádió „Európai Parlament: enyém – tiéd – miénk. Közelebb hozzánk” címmel készített pályamunkát, melynek keretében hat hónap alatt, 2010. február 1-jétől július 31-éig 85 műsorban, 2652 első sugárzású műsorpercben, az ismétlésekkel együtt összesen 105 műsorban és 5768 műsorpercben foglalkozott a rádió az Európai Parlament számos fontos eseményével, határozataival, szervezetével, működési mechanizmusával. A riportokban megszólaltatták az Európai Parlament (EP) reprezentánsait: képviselőket, szakértőket, a döntéshozatal résztvevőit. A rádió honlapján EP Videó címmel filmeket, képanyagot adtak közre a rádióműsorok illusztrálására.

A pályázati műsorok célja az volt, hogy a rádió hallgatóságának figyelmét az Európai Parlament munkájára irányítsa, felkeltse érdeklődésüket az EP határozatai, állásfoglalásai iránt, hozzásegítve a hallgatókat annak felismeréséhez, hogy szűkebb környezetük fejlődésére és személyes életükre is hatással van a brüsszeli szervezet számos döntése.

A Katolikus Rádió megpróbálta mérni a mérhetetlent, s felmérést készített hallgatóival. Ennek alapján az Európai Parlamenttel kapcsolatos véleményének pozitív alakulása tapasztalható. A százalékarányt tekintve csekélynek tűnő, mégis mérhető hozzáállásbeli változás a témával való foglalkozás fontosságát igazolja.

Mivel a magyar választók a legutóbbi európai parlamenti választásokon az európai átlagnál jóval alacsonyabb létszámban vettek részt, és ezt az Európai Unió irányító testületeiben a hazai közvélemény közömbösségének tulajdonították, ez a vállalkozás igen jelentős eseménye a Magyar Katolikus Rádió történetének.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben