Balatonszárszón ülésezik a református zsinat

Létrehozás: 2009. november 18., 13:42 Legutolsó módosítás: 2009. november 18., 13:44

Balatonszárszó – A Magyarországi Református Egyház (MRE) XIII. zsinatának negyedik ülését csütörtökön és pénteken tartják Balatonszárszón – tájékoztatta az MTI-t kedden Csoma Áron, az MRE zsinatának szóvivője. Elmondása szerint a zsinat napirendi pontjai között lesz egy javaslat a cigányok közötti missziós munka összefogásáról és a református cigánymissziós tanács létrehozásáról. Forrás: MTI, MNO

Csoma Áron megemlítette, hogy a Soli Deo Gloria Református Konferenciatelepen tartott kétnapos zsinaton ünnepélyes keretek között aláírják a Rajnai Protestáns Egyházzal kötött partneri megállapodást. Ezenkívül a zsinat tárgyalja azt a javaslatot is, amely az egyházi közelmúlt feltárásának folyamatára és módjára, azaz egyebek mellett a református ügynökmúlt feldolgozásának módszereire vonatkozik – folytatta.

Megemlékeznek továbbá a 75 éves Barmeni Hitvalló Nyilatkozatról; így nevezték szervezkedésüket Németországban Hitler uralomra jutása után azok a protestánsok, akik nem akartak engedni a nemzetiszocialista eszmék térhódításának az egyházon belül. A zsinaton átadják Az év könyve-díjat is – tette hozzá a református egyház szóvivője.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben