Az elöntött Felsőzsolcán is segít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Létrehozás: 2010. június 09., 15:14 Legutolsó módosítás: 2010. június 09., 15:16

Felsőzsolca – Június 9-én, szerdán önkéntesekkel közösen 700 db segélycsomagot osztott szét a borsodi árvízkárosult családok számára a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, dr. Lévai Anikó és a Segélyszervezet igazgatója, Lehel László. Forrás: segelyszervezet.hu

Előzetes felmérések alapján a Segélyszervezet ma az árvíz által elöntött Felsőzsolcán folytatta árvizi segélyprogramját, ahol a házaikban maradt lakosok, valamint a településen kitelepítettek számára élelmiszert, ivóvizet és higiéniás szereket juttattak el. Az előkészítésében és osztásában részt vesznek az Erdélyből érkezett Gondviselés Segélyszervezet önkéntesei is. 

A délután folyamán Tolcsvára és Erődhorvátiba további élelmiszer, tisztító és fertőtlenítő egységcsomagokat juttatak el a Segélyszervezet. Azok a családok részesültek támogatásban, akik visszaköltözhettek házukba, így az átadott áruk nagy segítséget jelentenek ingatlanjaik kitakarításában. 

A Henkel Magyarország Kft. 7,2 millió forint értékben 17 raklapnyi mosó- és tisztítószereket, valamint páramentesítő készüléket és tablettát ajánlott fel a bajbajutottaknak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A támogatástól 300 csomag kiosztása szintén ma történt meg a felsőzsolcai, tolcsvai és erdőhorváti árvízkárosultak számára. 

A Segélyszervezet az elmúlt hetek folyamán több mint 7 millió forint értékben segített a borsodi – Onga-Ócsanálos, Edelény, Szendrő, Szendrőlád, Boldva, Ónod, Miskolc – és dunántúli településeken – Bőnyön, Bakonycsernyén és Csikóstőttősön – történt áradások károsultjain. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját on-line módon is lehet segíteni a www.segelyszervezet.hu oldalon. Bármilyen bankkártyával, a Segélyszervezet honlapján keresztül pár perc alatt juttathatják el adományaikat a rászorulóknak. Az utóbbi napokban egyre többen kérnek csekket a 06 (1) 205 39 55-ös telefonszámon. Az Ökumenikus Segélyszervezet továbbra is fogadja - átutalással vagy csekken – az adományokat a 11705008-20464565 bankszámlaszámon „Hazai árvizek 2010" megjelöléssel.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben