Angyali hangok Magyarországon

Létrehozás: 2008. november 27., 11:49 Legutolsó módosítás: 2008. november 27., 11:51

Budapest - Emlékeztek még azokra a filmekre, melyekben templomi kórus énekelt és mindenki jó kedvre derült? Az Apácashow, a Gagyi mami is happy end – del zárta képsorait. De higgyétek nem a bárgyú „hálivúdi” filmek miatt világhírű a harlemi gospel. Tudnak valamit, ami túl van a szép hangokon. Forrás: csakjohirek.hu

Angyali hangok Magyarországon

Angels In Harlem Gospel Choir

http://www.youtube.com/watch?v=3nucnUi6U6g - Antwerpeni fellépés

December harmadikán a Zeneakadémia Nagytermében lép fel az Angels In Harlem Gospel Choir. Ők az Egyesült Államokban a leghíresebb, és világviszonylatban is kiemelkedő gospel kórus képviselői Bár több hozzájuk hasonló társulat is turnézik, ez a leghitelesebb, és a legelső, amelyet Allen Baily alapított 1986-ban.

Volt egy álma

Az ötlet egy Dr. Martin Luther King Jr. tiszteletére rendezett ünnepségen született meg benne a felújított Cotton Club-ban, ami persze nem is lehetett máshol, mint a New York-i Harlemben. A kórustagok harlemi "fekete templomok" és a New York tri-state terület legkiválóbb énekesei és zenészei. Külön titkuk, hogy bárhol is járnak a világban, a koncertlátogatók az előadás végén úgy érzik, hogy valamifajta misztikus és földönkívüli erő hatása alá kerülnek, és soha nem tapasztalt szeretet árad a széksorok között. Ehhez persze elengedhetetlen a meghitt környezet, ahol - a nagyobb arénákkal ellentétben - a hallgatók szó szerint testközelben élvezhetik és érezhetik a spirituális energiákat, mindezt persze eufórikus és vidám hangulatban. Az igazi rajongók ezért is örülnek különösképpen, hogy Budapesten ezúttal a Zeneakadémia Nagytermében énekelnek a "harlemi angyalok".

Béke veletek

Az Angels In Harlem Gospel Choir körbeutazta a világot, hogy zenéjükön keresztül megosszák a hit örömét, és adományokat gyűjtsenek rászoruló gyerekek javára. Az Angels In Harlem Gospel Choir több ezer különböző nemzetiségű és kultúrájú emberrel osztotta meg a szeretet, béke és harmónia üzenetét. A kórus célkitűzése, hogy a világot egy szeretet teljesebb és békésebb hellyé tegye, zenéjén és dinamikus előadásain keresztül elősegítse az Afro-Amerikai kultúra és a Gospel jobb megértését. Minden előadás témája az emberek és nemzetek összetartozása. A kórus dalai megérintik a lélek mélyét, és a szellemet angyali magaslatokba emelik. Valljuk be, erre mostanában szükségünk is van.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben