A világhálón keresztül is segít a református telefonos lelkisegély szolgálat

Létrehozás: 2009. február 13., 11:58 Legutolsó módosítás: 2009. február 13., 12:03

Budapest - A 25 éve indított telefonos lelkisegély szolgálat ezzel a lépéssel azok számára is elérhetővé teszi ezt a szolgáltatást, akiknek eddig gondot okozott az általuk kezdeményezett hívások telefonszámláinak kifizetése. Az internettelefonon nem használnak majd webkamerát, így továbbra is anonimitásban maradnak a lelkileg gondozottak. Forrás: reformatus.hu, MTI

A tervek szerint hamarosan induló internettelefonos lelkisegély-szolgálat az önkéntes munkatársak számára is jobb feltételeket biztosít, ugyanis így az otthonukból is végezhetik számítógépükön keresztül a munkájukat. Jelenleg 15 munkatárs dolgozik a szolgálatnál. Este 5 és 9 óra között fogadnak hívásokat. Az utóbbi időben egyre kevesebb a lelkész munkatárs, és gyarapszik a világiak száma, így van közöttük például gyógypedagógus, nyugdíjas orvos, pszichológus, szociális munkás.

A legtöbbször felvetődő problémák egyebek mellett az alkoholizmushoz, a családok széteséséhez, a magányhoz és a házassági krízisekhez kapcsolódnak, de felvetődnek teológiai, filozófiai, etikai kérdések is. A telefonos lelkisegély szolgálat kapcsolatban áll a többi missziós intézménnyel, így például az alkoholmentő misszióval, de a segítségért fordulókat befogadják a református gyülekezetek is.

- A református telefonos lelkisegély szolgálatot eddig 15 ezer ember kereste fel felekezetre való tekintet nélkül - mondta Révész Jánosné, a misszó lelkésze, az MTI munkatársának.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben