A szolidaritás keresztútját járják Székesfehérváron

Létrehozás: 2010. március 23., 12:10 Legutolsó módosítás: 2010. március 23., 12:12

Székesfehérvár – A szolidaritás keresztútját járták Székesfehérváron Spányi Antal püspök vezetésével a hívek, az egyházmegye papjai, a nemzetközi szolidaritási szervezetek vezetői, karitászvezetők, közéleti személyiségek, a szenvedő emberek képviselői. Forrás: Magyar Kurír

A rendezvény célja volt, hogy a Székesfehérvári Egyházmegye az anyagi támogatáson túl imáiban is a nehézsorsú emberek mellé álljon.

Az állomásokat művészi ábrázolások és a ma emberének súlyos problémáit bemutató, modern vetített képek kísérték. Az elmélkedések Jézus Krisztus szenvedéstörténetén keresztül a közelmúlt tragikus történéseit, tényeit szemléltették: így az üldözött keresztényeket, a XXI. század vértanúit, a katasztrófa áldozatait, a túlélők szenvedéseit, az üldözött népcsoportokat, a gyermekek, családok szenvedéseit. Szó volt a saját bűneinktől való szenvedésről, az igazságtalanság és politika áldozatairól, betegek és fogyatékkal élők szenvedéseiről, az egyháztól való szenvedésről és az erkölcsileg tönkretettek szenvedéseiről. Imádkoztak még a semlegesnem ideológiája vagyis a gender-elmélet terjedésének megszűnéséért, a diktatúrák, a háborúk, a családban elszenvedett erőszak áldozataiért, a megélhetés elvesztésének és a fogyasztói társadalom áldozataiért. Végül a szegénység, a globalizáció, az analfabetizmus, munkanélküliség, az egyenlőtlen elosztás, a népcsoportok kultúrájának elvesztése miatt szenvedők fájdalmai voltak az elmélkedés témái.

További részleteket és képeket itt olvashatnak illetve láthatnak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben