A környezetvédelemről tárgyalnak az egyházi csúcstalálkozón

Létrehozás: 2009. február 19., 09:33 Legutolsó módosítás: 2009. február 19., 09:34

Esztergom - A környezetvédelemről tanácskozik csütörtöktől vasárnapig a katolikus Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) és a javarészt protestáns és ortodox felekezeteket összefogó Európai Egyházak Konferenciája (CEC) közös bizottsága Esztergomban - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóirodája. Forrás: MTI

A környezetvédelemről tárgyalnak az egyházi csúcstalálkozón

Erdő Péter bíboros

Az esztergomi Szent Adalbert Konferencia Központban tartandó évi rendes ülésen a résztvevők beszámolnak az egyházak és a püspöki konferenciák környezetvédelmi tevékenységéről, tapasztalatairól és feladatairól - írták.

A közleményben tudatták, hogy a bizottság kiértékeli a III. Európai Ökumenikus Nagygyűlés közös kezdeményezéseit, valamint szó lesz a CCEE és a CEC közötti együttműködésről az európai ökumenizmus helyzetének szempontjából. Áttekintik a két szervezet idei feladatait is, melynek hangsúlyos része a július 15. és 21. között Lyonban megrendezendő 13. CEC-gyűlés.

Az 1972-ben alakult bizottság feladata a két intézmény közötti együttműködés biztosítása. A testületbe mindkét szervez
et hét-hét tagot delegál.
A találkozó témáiról pénteken Erdő Péter bíboros, a CCEE elnöke, Jean-Arnold de Clermont, a CEC elnöke és Anasztáziosz, Tirana és egész Albánia ortodox érseke tart sajtótájékoztatót Esztergomban a Szent Adalbert Konferencia Központban.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben