A Katolikus Karitász karácsonykor is segíti a rászorulókat

Létrehozás: 2010. december 20., 09:08 Legutolsó módosítás: 2010. december 20., 09:25

A Katolikus Karitász egyházmegyei szervezetei évről évre úgy készülnek a karácsonyra, hogy országszerte a szegény, rászoruló családok otthonaiban is kigyúljanak a szeretet fényei. Forrás: Magyar Kurír

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja az ünnep közeledtével különösen figyel a hajléktalanokra és a rászoruló családok gyermekeire.

December 21-én 17 órától ismét megrendezik a Hajléktalanok karácsonyát a Nyugati pályaudvar központi csomagmegőrzőjében. Az ünnepségre idén is irodalmi műsorral készülnek a hajléktalanok, hozzásegítve egymást is, hogy a karácsony ünnepét közösségben éljék meg. A műsort követően a karitász munkatársai nagyobb ajándékcsomagokat osztanak szét az otthontalanok között.

Másnap, december 22-én 15 órától a Magyar Szentek Templomába várnak mintegy 250 gyermeket, akiknek Fábián Éva mesemondó ad rövid műsort.

Az ünnepségen Erdő Péter bíboros, az egyházmegye főpásztora, valamint Mádl Dalma asszony, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete oszt ajándékot minden jelenlévő gyermeknek.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben