A kaposvári katolikus egyházmegyei karitász is készül a karácsonyra

Létrehozás: 2010. december 13., 13:30 Legutolsó módosítás: 2010. december 13., 13:31

Kaposvár – A Kaposvári Egyházmegye karitász-szervezete elosztotta az Országos Katolikus Karitásztól érkezett 3,5 tonna élelmiszert és tisztítószert. Forrás: Magyar Kurír

Az EU-s élelmiszer segélyakcióból további 6 raklap élelmiszert kaptak, melyet 3 otthonnak adományoztak. Az Országos Karitásztól 825.000 forint krízissegély érkezett, melyet a Kaposvári Egyházmegyében osztottak ki.

A Kaposvári Egyházmegye karitász-csoportjainak aktivistái – csatlakozva az „Egymillió csillag”-adománygyűjtő akcióhoz – december második hetében adományokat gyűjtenek a nagyobb bevásárlóközpontoknál; s az így befolyó támogatásokból szeretetcsomagot osztanak ki advent negyedik vasárnapján a szentmiséken.

Jáki Zoltánné, az Egyházmegye Karitász igazgatójának tájékoztatása szerint a helyi karitász-csoportok gyermek- és csecsemőotthonokba látogatnak, zenével és ajándékokkal megörvendeztetve a gyermekeket. Meglátogatják a Kaposvári Egyházmegyében található idősek otthonait.

Több városban – így Nagykanizsán, Marcaliban és Kaposváron – ismét megrendezik a kórházkarácsonyt, melynek keretében a karitász-aktivisták látogatást tesznek a kórház ápolási és krónikus osztályain, és karácsonyi ünnepség keretében ajándékokkal kedveskednek a betegeknek – tájékoztatta a Magyar Kurírt Kiss Iván.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben