15 éves a RÉV, a magyar Katolikus Karitász Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata

Létrehozás: 2009. október 13., 10:52 Legutolsó módosítás: 2009. október 13., 10:59

Budapest – A budapesti RÉV (Remény-Élet-Változás) Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 15 éves fennállásának alkalmából október 13-án szakmai tanácskozást tart Budapesten a Katolikus Karitász. Forrás: Magyar Kurír

15 éves a Katolikus Karitász Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata, a RÉV, amely hazánk gyógyulni akaró szenvedélyfüggőinek ma legismertebb és legsikeresebben működő, speciális ellátószolgálata.

A RÉV a szenvedélybetegek és szükség esetén a függők hozzátartozóinak pszicho-szociális ellátására vállalkozik. Szolgáltatásai között a telefonos szaktanácsadáson kívül krízisintervenció, önsegítő és terápiás módszerek, speciális csoportmunka alkalmazása, orvosi konzultáció és az utógondozás is szerepel. A professzionális ellátás ingyenes.

A 15 éves RÉV – mint megalakításakor – ma is Remény az Élet és a Változás jegyében.

Napjaink sürgető problémája az alkohol- és drogfüggők speciális ellátása. Nehéz megmondani, hogy hathatós segítség nélkül mi lenne a sorsa az érintetteknek és szűkebb környezetüknek, családjuknak. Sokan nem tudják, hogy milyen ellátási lehetőségek léteznek. A társadalom számára a szenvedélybetegek és családtagjaik mindennapos küzdelme sokszor csak az ünnepek megkongatta lelkiismeret hangjára vált aktuális hírré – olvasható a RÉV közleményében.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben