10 millió forinttal segít a Tiszántúli Református Egyházkerület a hétvégi vihar áldozatainak

— Felvéve: , , ,
Létrehozás: 2009. június 12., 10:34 Legutolsó módosítás: 2009. június 12., 10:40

Ne hagyjuk magukra a bajba jutottakat! Ezt kéri a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi és világi elnöke. Több mint hétezer lakóházat rongált meg június első hétvégéjén a jégeső és a vihar hazánk legszegényebb térségében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Forrás: reformatus.hu

Bölcskei Gusztáv püspök elmondta: Ebben a helyzetben a komoly bajba sodródott embereknek szükségük van a kárpát-medencei gyülekezetek, egyházi közösségek, jószándékú magánemberek segítségére.

A Tiszántúli Református Egyházkerület 10 millió forintot különített el tartalék alapjából a viharkárosultaknak. „Lehet, hogy azt mondja valaki, hogy ez nem olyan nagy összeg, de ha az egész szabolcs-szatmár-bereg megyei önkormányzati vis major keretet nézzük, ami 102 millió forint, ahhoz viszonyítva nem elhanyagolható, amit mi adunk.” – mondta a püspök, aki a hét elején a helyszínen is tájékozódott a helyzetről. Bölcskei Gusztáv hozzátette, hogy a református szeretetszolgálat útján is próbál az egyház enyhíteni a nyírségi emberek gondján. A máshová tervezett segélyakciókat ebbe a térségbe irányítják.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben