Gyalogos zarándoklat egri szívvel

Létrehozás: 2011. november 22., 11:35 Legutolsó módosítás: 2011. november 22., 16:08

Egerbakta – November 20-án ünnepelte az egerbaktai egyházközség az Alexandriai Szent Katalin-templom ünnepét. A jeles eseményre két irányból, Egerből és Egerszalókról keltek útra a hívek, gyalogosan zarándokolva. Forrás: Magyar Kurír

Az egri Kisboldogasszony-templomtól Fülöp atya vezetésével tizenheten zarándokoltak: fiataltól a kevésbé fiatalig vállalkoztak arra, hogy hidegben, ködben, Krisztus hívására útnak induljanak dombon, mezőn, réten, szántóföldeken, földúton és aszfalton. Feszületeknél megállva, Alexandriai Szent Katalin szűz és vértanú életéből merítve, együtt imádkoztak: hogy ők is legyenek kitartóak az életszentségben, Krisztus iránti szeretetben, és úgy tudják követni az Urat, ahogy Szent Katalin tette.

A baktai hívek szeretettel fogadták a hozzájuk érkezőket. A házigazdák örömére szolgált, hogy hosszú évtizedek után ismét megtisztelték őket az egri Kisboldogasszony-templom hívei.

A templombúcsú alkalmából óvodások Szent Katalin egyik legendáját mutatták be. Az ünnepi szentmisén az egerszalóki zarándokokkal érkezett lelkipásztor, Török László mondott szentbeszédet: a nemzedék, a család fontosságáról szólva kiemelte, hogy e szép templomot egy korábbi nemzedék építette, de mindig fontos, hogy a generációk egymásnak átadják a hitnek és a templomnak az éltünkben betöltött központi szerepét. Az egerszalóki lelkipásztor saját életpéldáján keresztül hangsúlyozta: a családnak van értékrendje, amelybe ő is beleszületett, amely az övé is, amelyben ő is elkötelezte magát. Meghatározott normák szerint a hit és a vallás megadja azokat a kereteket a családnak, amelyek megtartanak minket ezen életvitelben. Mindannyiunk közös célja, feladata, hogy megtartsuk s ápoljuk: ez a hit talentuma – emelte ki prédikációjában Török László.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben