XVI. Benedek személyes bűnök bocsánatáért imádkozott a Vatikánban vasárnap

Létrehozás: 2010. március 22., 11:36 Legutolsó módosítás: 2010. március 22., 11:39

Róma – Március 21-én a római Szent Péter téren mondott hagyományos vasánapi Úrangyala-imádság alkalmával, a szentmise olvasmányai kapcsán a Szentatya a házasságtörő asszony példáját állította tanításának középpontjába. Forrás: Magyar Kurír

Jézus elítéli bűneinket, ám megmenti a bűnösöket” – hangsúlyozta XVI. Benedek pápa a több ezer hívő jelenlétében mondott beszédében. „Miként Krisztus tette, nekünk sem szabad megalkuvónak lennünk a bűnökkel kapcsolatban, így személyes bűneinkkel sem, ám türelmet kell gyakorolnunk, meg kell bocsájtanunk az embereknek” – tette hozzá a Szentatya. „Isten irántunk való végtelen irgalmában bízva alázattal arra kérjük Őt, hogy bocsássa meg személyes bűneinket, s hogy adjon erőt ahhoz, hogy növekedjünk a szentségben” – fohászkodott XVI. Benedek.

„Az e vasárnapi evangélium tanúsága szerint Jézus arra szólította a farizeuskat – és így a mindenkori híveket, tehát minket is, hogy ne ítéljük meg elhamarkodottan és meggondolatlanul embertársainkat. Vizsgáljuk meg, hogy mi magunk meg tudunk-e felelni azoknak az erkölcsi mértékeknek, melyek megtartását másoktól elvárjuk” – így a Szentatya. „Senki sem léphet egyedül a szentség útjára. A keresztényeknek is megtisztulásra és Krisztus irgalmas szeretetére van szükségük.”

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben