XVI. Benedek pápa részvéttáviratot írt az orosz államfőnek – Kirill pátriárka imádkozik az elhunytakért

Létrehozás: 2010. március 31., 10:42 Legutolsó módosítás: 2010. március 31., 10:43

Róma – Moszkva – XVI. Benedek pápa Dmitrij Medvegyev orosz államfőnek küldött táviratában mély fájdalmának ad hangot a moszkvai metróban elkövetett merénylet áldozatai miatt, és határozottan elítéli az erőszak kegyetlen tetteit. Az immáron negyvennél is több halálos áldozatot követelő moszkvai metrórobbantás áldozataiért név szerint imádkozott Kirill pátriárka is és a hozzátartozók mellé lelkigondozó papokat rendelt ki. Forrás: Magyar Kurír, interfax.religion.ru, reformatus.hu

A katolikus egyház feje, XVI. Benedek pápa szolidaritásáról, lelki közelségéről és részvétéről biztosítja az áldozatok hozzátartozóit. Buzgón imádkozik az elhunytak lelki üdvéért, miközben égi vigaszért fohászkodik a gyászolók részére, külön megemlékezve a sebesültekről.

Az Orosz Ortodox Egyház feje, Kirill pátriárka főpásztori felhívásában felszólította az orosz ortodoxokat, mutassanak eltökéltséget abban, hogy az országban a terrorizmust az arra illetékesek fékezzék meg. Utalt arra, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a brutális terrorcselekmények Oroszországban, s minden pillanatban súlyos veszélynek vannak kitéve az emberek. De erre nem szabad pánikkal, félelemmel reagálnunk – tette hozzá Kirill.

„Isten igazsága utoléri a terroristákat, de az emberi igazságszolgáltatásnak is meg kell tennie a magáét” – hangsúlyozta a pátriárka. A pátriárka folyamatosan imádkozik az áldozatokért, hozzátartozóikért, s elrendelte, hogy ortodox papok álljanak a megpróbáltatásban lelkigondozóként a gyászolók mellett. Külön is kiemelte: a kórházakba kerülteket is fokozott figyelemmel pásztorolják.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben