Verekedés tört ki Jeruzsálemben

Létrehozás: 2008. november 09., 14:33 Legutolsó módosítás: 2008. november 09., 14:33

Jeruzsálem - Verekedés tört ki vasárnap Jeruzsálemben a görög és az örmény ortodox hívők közt a Szent Sír templomban. Forrás: Független Hírügynökség

Verekedés tört ki Jeruzsálemben

Szent Sír templom

Verekedés tört ki vasárnap Jeruzsálemben a görög és az örmény ortodox hívők közt a Szent Sír templomban. A két felekezet tagjai ököllel és gyertyatartókkal ütötték-verték egymást. A kiérkező rendőrség vetett véget a csetepaténak. Több hívő megsérült, volt aki monoklival a szeme alatt távozott a templomból. Mások zúzódásokat, vérző sebeket szereztek.  Az összetűzésből a papok is kivették részüket. Az örmény és a görögkeleti pap egymás köpenyét próbálta letépni, miközben híveik kegytárgyakkal csépelték egymást.

Az AFP tudósítása arra nem tér ki, hogy miért estek egymásnak a hívők és a papok.

A templomot, amelyet a keresztény hit szerint azon a helyen építettek föl, ahova Jézust keresztre feszítése után temették, illetve ahol föltámadt, a görögök, örmények és katolikusok közösen felügyelik. Ám hosszú évszázadok óta rendkívül törékeny az egyezség a felekezetek között. Így például a templom kulcsaira több száz éve két palesztin család vigyáz.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben