Válság: Aktív keresztényekre van szükség

Létrehozás: 2008. november 27., 12:45 Legutolsó módosítás: 2008. november 27., 12:46

Berlin - A pénzügyi válság nem a rendszer válsága, hanem az emberek válsága. Az anoním rendszerre nem lehet áthárítani a bűnöket, hanem inkább felelős emberekkel kell megoldani a problémát - állítja a Wirtschaftswoche német lap főszerkesztő helyettese, Michael Inacker. Forrás: idea.de

Válság: Aktív keresztényekre van szükség

Michael Inacker

A szociális piacgazdaságnak nincsen alternatívája, de ez nem az NDK egykori szocialista tervrendszerének visszahozását jelenti, mert annak az emberekre és a természetre is negatív hatása volt - magyarázta az újságíró.

Inacker elmondta: - A társadalom az önálló vállakozókra van utalva, hiszen ők teremtenek munkahelyeket, ők garantálják az emberek jólétét és finanszírozzál a szociális ellátásokat is. A társadalomnak azonban emellett olyan értékekre van szüksége, amelyek orientálják, megmutatják az irányt a vállalkozások vezetőinek. Az államnak ezért a keresztényeket nem csak hogy tolerálnia kell, hanem az állam fontos építőköveiként kell kezelnie. A keresztényeknek aktív állampolgároknak kell lenniük, jó sáfároknak, követendő példáknak, bár tudjuk, senki sem hibátlan, így a keresztények sem.

A főszerkesztő hangsúlyozta: - A vállalkozóknak talkshowkra kellene járniuk, hogy a nyilvánosság előtt tudják megvitatni a piacgazdasági kérdéseket, mert ha kimaradnak az egészséges párbeszédből, akkor érveiknek egyre kevesebb támogatója lesz. A menedzsereknek pedig szavahihetőbbeknek kellene lenniük.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben