Vallásháború Szabadkán

Létrehozás: 2009. október 08., 10:48 Legutolsó módosítás: 2009. október 08., 10:49

Szabadka – A darwini evolúcióelmélet ellenzőiből heves érzelmeket váltott ki egy Szabadkára tervezett tanácskozás, ezért vallási tartalmú feliratokkal firkálták össze szerdára virradóra annak plakátjait, egyéb hirdetéseit. Forrás: kulturpart.hu

A Fokus nevű alapítvány a következő hét napra hirdette meg Észak-Vajdaság legnagyobb városába tudománynépszerűsítő rendezvénysorozatát. Mint Branislav Filipovic, a szervezet képviselője elmondta, a Charles Darwin-napok célja az, hogy a fiatalokat tanulásra, esetleg kutatómunkára ösztönözze. 

Ezért előadásokat, tudományos tanácskozást, ismeretterjesztő előadásokat szerveznek, s esszéíró-versenyt is hirdettek, azt kérve a középiskolás résztvevőktől, hogy A XXII. század embere: hogyan folytatódik a Homo sapiens fejlődése? témában fejtsék ki gondolataikat. A legjobb pályamű szerzője és tanára három napra Bécsbe utazhat, ahol egyebek mellett megnézhetik a természettudományi múzeumot. 

Ezt többen helyteleníthetik, mert a rendezvénysorozat hirdetéseit „Jézus szeret téged!”, „Gyere, Jézus megbocsát!” és más hasonló feliratokkal mázolták felül.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben