Szülőföldjükön temetik el a Moszkvában meggyilkolt jezsuitákat

Létrehozás: 2008. november 07., 09:07 Legutolsó módosítás: 2008. november 07., 22:10

Moszkva - A két meggyilkolt jezsuita, Otto Messmer és Victor Betancourt-Ruiz holttestét Németországba és Ecuadorba szállítják – közölte az Orosz Püspöki Konferencia az Interfax hírügynökségen keresztül. A két atya lelki üdvéért november 5-én mutattak be engesztelő szentmisét Moszkvában. Forrás: Magyar Kurír

Szülőföldjükön temetik el a Moszkvában meggyilkolt jezsuitákat

A két jezsuita szerzetes

November 1-jén, szombaton este Nürnbergben is gyászszertartást mutattak be, ahol Otto Messmer édesanyja és több hozzátartozója is él. A Szent Klára-templomban mondott szentmisét a bambergi érsek, Ludwig Schick mutatta be, és beszédében sürgette a gyilkosság mielőbbi feltárását – írja a Kathpress.

A német jezsuita tartományfőnök, Stefan Dartmann visszaemlékezett Otto Messmerrel való találkozásaira, aki az orosz provincia tartományfőnöke volt. „Gyakran megosztotta aggodalmait, félelmeit, problémáit” más európai tartományfőnökökkel. „Innen tudjuk, hogy nem volt mindig könnyű dolga” – jegyezte meg meg a provinciális.

Amint arról hírt adtunk, október 28-án este Moszkvában, a Jézus Társasága tulajdonában lévő belvárosi lakásban holtan találtak két jezsuita atyát, Otto Messmer tartományfőnököt és Victor Betancourt-t. A német származású Messmer 47, az ecuadori Betancourt 42 éves volt.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben