Újabb püspöknőt választottak Németországban

Létrehozás: 2009. március 23., 13:15 Legutolsó módosítás: 2009. március 23., 13:31

Wittenberg – A Közép-Német Evangélikus Egyházat (Evangelische Kirche in Mitteldeutschland (EKM) a jövőben nő irányítja majd. A württembergi egyházfőtanácsost, Ilse Junkermannt választották meg március 21-én, a kereken 910 ezer tagot számláló egyház fejévé. Forrás: idea.de

Újabb püspöknőt választottak Németországban

Wolf von Marschall gratulál Ilse Junkermann megválasztásához

Az 51 éves teológus asszony, aki Stuttgartban vezette eddig a képzésért és személyi kérdésekért felelős központot és egyházfőtanácsosi tisztet is betöltött, a harmadik választási körben a 94 választásra jogosult szavazatai közül összesen 76 szavazatot kapott.

Junkermannt, aki elvált asszonyként neveli fiát, augusztus 29-én, Magdeburgban iktatják be püspöki székébe. A tisztséget tíz évig fogja betölteni.

A püspök asszony Maria Jepsen (Hamburg) és Margot Käßmann (Hannover), valamint az evangélikus-metodista egyházvezető Rosemarie Wenner (Frankfurt/Main) mellett immáron a negyedik püspöknő lesz Németországban.

A választási közdelemben ellenfele a kurhessen-waldeck-i lelkész, Thomas Zippert volt.

A Közép-Német Evangélikus Egyházat idén január elsején hozták létre, Szászország és Türingia tartományi egyházainak egyesítéséből.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben