Új bizottság vizsgálja a međugorjei jelenéseket

Létrehozás: 2009. október 22., 09:47 Legutolsó módosítás: 2009. október 22., 09:49

Róma – A Vatikán újra foglalkozik a bosznia-hercegovinai zarándokhelyen, Međugorjéban történt jelenésekkel. Várhatóan novemberben áll fel egy új bizottság, amely a történteket vizsgálja majd, döntés azonban csak később várható. Forrás: Magyar Kurír

Új bizottság vizsgálja a međugorjei jelenéseket

Međugorje

A vizsgálatok tárgya elsősorban nem a '80-as évek elejétől regisztrált természetfeletti jelenségek értékelése lesz. Végső ítéletet ilyen kérdésekben alapvetően akkor hoz a Szentszék, ha a jelenések vagy látomások lezárultak, ami Međugorje esetében nyilvánvalóan nem áll fenn. A végleges állásfoglalásig azonban a Vatikán tartózkodik a véleménynyilvánítástól – írja római forrásokra hivatkozva a KNA.

A bizottság munkájának lényeges része lesz a lelki élet és a zarándoklatok sokasága: szóba kerül a látogatók tájékoztatása és sajátos igényű lelkipásztori ellátása. A helyi egyházi tekintélyek negatív megnyilvánulásai ellenére évente több százezer ember keresi fel Međugorjét, hogy szentmisén vegyen részt és imádkozzon. Bár Međugorjét nem ismerték el hivatalos kegyhelyként, sok hívő csoport utazik oda papok kíséretében.

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben