Titkos templomot találtak a lakóház alatt

Létrehozás: 2010. április 08., 10:33 Legutolsó módosítás: 2010. április 08., 10:49

London – Egy brit család egy titkos járathoz tartozó rácsot fedezett fel otthonában, ami a ház alatt található régi templomhoz vezet. Forrás: The Sun, blikk.hu

Miután Pat és Diane Farla, a telfordi háztulajdonosok eldöntötték, hogy utánajárnak, mi van a fémrács mögött, döbbenten fedezték fel a rejtett pincét, amiben egy régi fakereszt feküdt a földön. A kereszt valószínűleg egykor a falon függött, mert körbe a pince falán ülőalkalmatosságokat is találtak a „kísértetjárta" helyiségben, ezáltal egyértelművé vált, hogy a titkos terem évszázadokkal ezelőtt gyülekezeti hely lehetett.

Valószínűleg a katolikusok építették, hogy titkos miséket tartsanak abban az időben, mikor szertartásaik tiltott dolognak számítottak (ugyanis ekkor már az anglikán egyház volt uralmon). Egyébként a ház körülbelül 230 évvel ezelőtt épülhetett. A szakértők szerint a XVIII. században épült katolikus rejtekhely is lehetett, de második világháborús bunkerként is szolgálhatott.

Miután a család felfedezte a pincét, Pat és Diane fia, a 20 éves Gareth egy szűk járaton is átpréselte magát. Egy újabb termet talált, ahol 1900-as évek elejéből származó újságokat, illetve üres italos üvegeket talált. A fiú ezek után egy lépcsősort is kiszúrt, aminek a végén egy kartonból tákolt fal állt. A kartont letépve az egyik konyhaszekrény falával találta szembe magát. 

A 20 éves fiú egyébként elmondása szerint attól fél, hogy mivel feltárták a pincét, lehet, hogy egy szellemet eresztettek el. Szerinte ugyanis egy puffanás után egy, a levegőben lebegő testet lehetett látni. „Lehet, hogy csak egy véletlen, de akkor is nagyon furcsa volt!" – mesélte a fiú.  

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben