Templomi esküvőre készül öt megmenekült chilei bányász

— Felvéve: , , , ,
Létrehozás: 2010. október 22., 10:48 Legutolsó módosítás: 2010. október 22., 10:53

Templomi esküvőre készül öt megmentett chilei bányász, aki még a föld alatt töltött 69 napos kényszerű fogság alatt elhatározta, hogy így erősíti meg frigyét addigi élettársával, illetve feleségével. Forrás: MTI

A házasságra szánt bányászok kedd este, egy olyan mulatságon kérték meg választottjaik kezeit, amelyen kiszabadulásuk óta először mutatkoztak együtt nyilvánosan. Az összejövetelt a tengerparti Caldera városban rendezték egy átalakított vasúti állomáson. „Tíz együtt töltött év után végre itt az ideje, hogy összeházasodjunk" – mondta Claudio Yanez barátnőjének, Cristina Nuneznek.

Esteban Rojas még a föld alatti elzártságban megígérte feleségének, hogy amint kijut, 25 évi polgári házasság után megtartják a templomi esküvőt is. Ígéretét levélben juttatta el a felszínre azon a csövön át, amin a föld alatt rekedt bányászok a külvilággal tartották a kapcsolatot, amíg ki nem szabadították őket. „Igent mondtam. Még mindig megvan a levél, hogy meg ne gondold magad" – tréfálkozott a boldog feleség, Jessica Yanez. A Chile északi részén lévő Atacama-sivatag réz- és aranybányájában augusztus 5-én történt omlás. A katasztrófa következtében 33 bányász – 32 chilei és egy bolíviai – rekedt a 622 méteres mélységben. A munkásokat végül október 13-án sikerült a felszínre hozni.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben