Téli Olimpia: Az egyházak vendégszeretetről tanúskodnak

Létrehozás: 2010. február 11., 10:08 Legutolsó módosítás: 2010. február 11., 10:10

Vancouver – A Kanadában megrendezésre kerülő Téi Olimpián sok egyházközség szeretné a keresztényi vendégszeretetet a valóságban is gyakorolni. A február 12. és 28. között Vancouverben és Whistlerben megrendezésre kerülő sporteseményre 350 ezer látogatót és 10 ezer újságírót várnak. Forrás: idea.de

2.700 sportoló és ezdője, felkészítője lesz jelen, mintegy 87 országból. A vancouveri keresztény közösségek ezért a vendégek fogadására is készülődnek: szállást, meleg ételt és italt biztosítanak, de emellett imádságra, istentiszteletre és lelkigondozásra is hívogatnak.

Megnyílik a találkozások centruma, a The Fridge (hűtőszekrény), amelyet az Ifjúság Jézusért nevű misszió hozott létre Vancouver elővárosában, Richmondban. Innen fogják a jégkorcsolyázókat közvetíteni és 50 olyan hátrányos helyzető fiatalt várnak Kaliforniából, akiknek ellátását és utazási költségeit is ez a szervezet fizeti.

A „Több mint arany” keresztény akció ellenőrzi és irányítja a kereszétny gyülekezetek kínálatát. A munkatársak a tömegközlekedési eszközökön is frissítőket fognak árulni, mellettük pedig az Ödvhadsereg ad majd forró teát, csokit és kakaót.

Több evangélikus gyülekezetben internetkávézót rendeztek be, a katolikus parókiákon információscentrumok lesznek. A lutheránus Szentháromság-templomban, Richmondban imatermekkel- és lelkigondozói szobákkal várják a látogatókat. Hatalmas kivetítőkön pedig az olimpiai eseményeket is nyomon lehet majd követni.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben