Szorosabb együttműködést szeretnének egymással az európai protestánsok és baptisták

Létrehozás: 2010. szeptember 28., 14:59 Legutolsó módosítás: 2010. szeptember 28., 15:05

Bécs – Az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) és az Európai Baptista Föderáció szorosabb együttműködésre kötelezte el magát. Forrás: epd.de, evangelikus.hu

Szeptember 24-én a Róma melletti Rocca di Papában aláírtak egy megállapodást erről. Michael Bünker és Tony Peck voltak személyesen jelen a ratifikáláson – jelentette be a GEKE vezetősége szeptember 28-án Bécsben. Ettől a naptól kezdve a két európai szövetség „egymással kooperáló egyháztesteknek számítanak”.

Az Európai Baptista Föderációnak 51 nemzetközi unió a tagja Európában és a Közel- és Közép-Keleten. Az Európai Portestáns Egyházak Közössége 105 utheránus, református, uniált és metodista tagegyházat egyesít, Európa és Dél-Amerika több mint 30 tagországában.

Európa számos országában áll már fenn formális és indformális kapcsolat az evangélikus és baptista egyházak között. Mivel azonban a teológiai különbségek az egyházak között, különösen a keresztség kérdésében nem elhanyagolandóak, ezért teljes egyházközösség nem jött ezáltal létre a két egyház között.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben